עוגיות תמרים מבצק שמנתכמעט אין אמא שלא מכינה את העוגיות האלה, אבל לא כמו מיקי שמו. בואו להשתדרג
צילום: שחר פליישמן, מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים
|
המצרכים (50 מנות):לבצק:
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת כדור. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. 2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה שטוחה ורחבה בתרסיס חמאה. 3 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל 35X25 ס"מ ובעובי 5 מ"מ. 4 מורחים שכבה דקה של ממרח תמרים על כל אחד מחלקי הבצק, מפזרים מעל את אגוזי המלך ומגלגלים, החל בצד הרחב של הבצק, לגלילה דקה. 5 מניחים את הגלילות על גבי התבנית, חותכים אותן במרית לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומשאירים את הפרוסות צמודות זו לזו. אופים כ-18 דקות – העוגיות לא משחימות בחלקן העליון, אלא דווקא בבסיסן. 6 מניחים לעוגיות להתקרר ובוזקים עליהן אבקת סוכר. >> רוצים לקבל המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק |