1 לעוגיות: מחממים תנור ל-175 מעלות. מקציפים את החמאה והסוכרים במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית למשך 2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה מעט.
2 מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את החלמון, מחזירים למהירות בינונית וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת בהירה.
3 ממשיכים במהירות נמוכה ומוסיפים לאט לאט את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
4 מערבבים עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד. משטחים את הבצק לעובי 2 ס"מ בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 15 דקות.
5 מכינים את המילוי: ממיסים את החמאה במיקרו בפעימות של 15 שניות ומוודאים שהחמאה לא חמה מדי.
6 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות נמוכה את החומרים היבשים עד לאחידות. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
7 מוסיפים את השמנת המתוקה והווניל ומערבבים עד שהשמנת המתוקה נטמעת לחלוטין בתערובת. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד להטמעה. נזהרים לא להכניס יותר מדי אוויר לתערובת.
8 הרכבת הפאי: מחממים תנור תנור ל-175 מעלות. טוחנים את עוגיית שיבולת השועל עם סוכר הדמררה והמלח בפולסים עד לקבלת מרקם חולי. מעבירים לקערה ומוסיפים את החמאה המומסת. אם התערובת יוצאת יבשה מדי, אפשר להוסיף עוד 15 גרם חמאה.
9 מחלקים את תערובת עוגיות שיבולת השועל בין שתי תבניות פאי קוטר 20, מהדקים לפינות ולתחתית בצורה אחידה. מחלקים את תערובת המילוי בין שתי התבניות, עד שלושה רבעים מגובה מהתבנית.
10 אופים במשך 20 דקות ב-175 מעלות. לאחר 20 דקות מורידים את חום התנור ל-160 וממשיכים לאפות 10-15 דקות. כשהקראק פאי יוצא מהתנור המילוי צריך להיות רוטט במרכז ומיוצב בצדדים. אם המילוי לא נראה יציב מספיק, אופים 5 דקות נוספות.
11 מעבירים לקירור ללילה, ולפני ההגשה מקשטים באבקת סוכר.
יש פטריות כמהין בארץ, והן אפילו כשרות!