1 מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי.
2 מערבבים בעקרת מיקסר עם וו בלון ביצים, שמן וסוכר על מהירות נמוכה (לא להקציף). מוסיפים שוקולית, קמח , קוקוס ואבקת אפייה, ממשיכים לערבב עד איחוד.
3 מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר בקערה חסינת חום וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
4 מוסיפים את השוקולד המומס בזרם דק אל קערת המיקסר, מגבירים את המהירות ומקציפים במשך כ-3 דקות.
5 יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (תבנית מלבנית 25*35 או 2 תבניות אינגליש קייק). אופים את העוגה כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורי לחים.
6 מוציאים את העוגה לצינון ומכינים את הציפוי: מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה בקערה חסינת חום וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. יוצקים את הציפוי מעל העוגה, מיישרים מעט ומניחים לעוגה להצטנן כשעה.
למתכון המלא בבלוג של עדיקוש
עוגת שוקולד וקוקוס עסיסית
| צילום:
עדי קלינגהופר, הבלוג של עדיקוש
* ניתן לפרוס ולאחסן במקרר או בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.