1 מחממים תנור אפייה לחום 170 מעלות.
2 בסיר קטן מרתיחים את הכמו סוכר, חלב וחמאה (חשוב לשים לב שיש בעבוע). לאחר מכן מוסיפים את האגוזים הטחונים, העוגיות או הסולת וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד לרתיחה טובה (לבעבוע). לבסוף מוסיפים את הפרג וקליפת הלימון וממשיכים לערבב עד שהתערובת מבעבעת. מסירים מיד מן האש, מצננים ומקררים את מלית הפרג היטב.
3 הכנת בצק פריך: מקציפים כמו סוכר וחמאה במשך 5 דקות, מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים להקציף. לבסוף מוסיפים את הקמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים קרים.
4 מרדדים 3/4 מכמות הבצק לעובי 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית.
5 מגלגלים את הפרג לצורת גליל בקוטר 7 ס"מ על גבי הבצק. את שארית הבצק "מזלפים" או מרדדים לרצועות בצק צרות ברוחב ס"מ אחד בצורת שתי וערב. אופים בתנור החם במשך 35 דקות.
טיפים חשובים להצלחת העוגה:
1 את מלית הפרג מומלץ להכין יום לפני כן ולשמור במקרר להתייצבות.2. חשוב להשתמש בממתיק "כמו סוכר" שרוכשים בחנויות אפייה מתמחות ולא ברשתות הסופרים.3. חשוב להקפיד שהאגוזים/עוגיות/סולת יהיו טחונים דק עד כדי אבקה.4. השימוש בתבנית חשוב על מנת שהעוגה תישאר בצורתה לאחר הצינון.