1 מנפים את הקמח ומעבירים לקערה, מוסיפים חצי כוס שמן, חצי כוס שומשום, את המים, גרידת הלימון וסוכר הווניל, ולבסוף טורפים את החלבון ומוסיפים לעיסה ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק לא דביק. ניתן להוסיף מעט קמח במידה והבצק דביק.
2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה. לאחר הקירור מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, כאשר כל חלק מרדדים לריבוע. את הריבוע מחלקים לרצועות ברוחב 2.5 ס"מ ועובי של 3 ס"מ. את הרצועות מלפפים מסביב לקונוס נירוסטה. משתדלים לחבר את הקצוות ולהצמיד היטב לקונוס על מנת שלא יתפרק. בינתיים מחממים שמן עמוק בסיר ומכניסים את הקונוסים (ביחד עם הנירוסטה) לתוך השמן. מטגנים עד להזהבה. לאחר כ-3 דקות, כשהבצק מתקרר ניתן להפריד את הקונוס נירוסטה מהבצק בזהירות.
3 בסיר נפרד מחממים יחד כוס סוכר, כוס מים, ומעט לימון וממיסים על אש נמוכה עד לקבלת סירופ סוכר. טובלים את הקונוסים שהתקררו בסירופ הסוכר ומוציאים מיד.
4 המילוי: במחבת חמה קולים את כל האגוזים. מוסיפים כוס סוכר וממשיכים לקלות . מוסיפים את השמנת ואת הגלוקוז עד שנוצרת עיסה דביקה. מניחים בצד ומקררים ל-10 דקות. לאחר שהמילוי התקרר מתחילים למלא את הקונוסים ולבסוף טובלים את הראש הקונוס בשקדים קלויים או לחלופין באגוזים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים