1 להכנת הבסיס: מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב.
2 מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת פירורית.
3 מוסיפים באיטיות את המים (בכל פעם כף) עד שנוצר בצק. עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת הידיים מאחדים את התערובת לבצק אחיד. (שימו לב, אין צורך לעבד יתר על המידה).
4 משמנים תבנית של 12 שקעים בגודל סטנדרטי (רצוי בחמאה). מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק עיגול קטן ומרפדים כל שקע בשכבה דקה ככל שניתן של בצק (גם בדפנות). מעבירים למקפיא למשך כ-20-30 דקות.
5 מחממים את התנור ל 175 מעלות ומכינים את מלית הפקאן.
6 להכנת המלית בקערה מערבבים יחד את הסוכר, הביצים, סירופ התירס, המייפל, הרום (או תחליפיו), ותמצית הוניל. קוצצים את האגוזים, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.
7 ממלאים כל שקע בכ-2-3 כפות של מלית ואופים במשך כ-50 דקות, עד להזהבה קלה של הקלתית. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. לאחר 5 דקות, מעבירים סכין חדה בדפנות כל עוגה ומחלצים מהתבנית. אם רוצים אפשר לעטר בחצאי פקאן.
* העוגות נשמרות היטב בקופסא אטומה בטמפ' החדר, אך מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה.