המצרכים (40 מנות):לבצק:
למלית:
לפירורים:
לזרייה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את הקמח, החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. 2 מערבבים בקערה את כל רכיבי המלית. 3 מכינים את הפירורים לציפוי: מעבדים במעבד מזון את הקמח, החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת פירורית. מעבירים לקופסת פלסטיק ומקפיאים לשעה לפחות. 4 מרכיבים את המנה: מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מרפדים שקעים של תבניות מאפינס (בקוטר 4 ס"מ) בבצק, וממלאים כל אחד במלית בעזרת שק זילוף או כף. מלמעלה מפזרים פירורים מהתערובת שהכנו. מקררים שוב כחצי שעה לפני האפייה. 5 אופים ב-175 מעלות כ-40 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים בטמפרטורת החדר. * ניתן לאפות את הפאי בשתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ. במקרה זה האפייה תהיה ארוכה יותר. יש לצנן את העוגה היטב לפני פריסתה. המתכון פורסם לראשונה באתר בישולים מבית אסם. |