את בולוניה כולנו מכירים כמולדת רוטב הבולונז, אבל לעיר המכונה “לה גראסה” (השמנה) יש עוד כמה מהלכים קולינריים ראויים לציון, למשל העוגה הזאת. למרות השימוש בקציפת החלבונים מדובר בעוגה מהזן הסופר-שוקולדי העסיסי והדחוס. העוגה נטולת קמח ולכן מתאימה גם לפסח. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בתחתית ובשוליים ומרפדים בנייר אפייה. 2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים שקדים, חלמונים, קליפת תפוז מגוררת וליקר ומערבבים לתערובת אחידה. 3 מקציפים חלבונים וסוכר 6-5 דקות לקצף יציב אך לא נוקשה. מערבבים רבע מהקצף לתוך תערובת השוקולד. מקפלים לתערובת השוקולד מחצית מהקצף הנותר בזהירות, ואז את שאר הקצף. מעבירים לתבנית. 4 אופים כ-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם פירורים. * גיוון: לפני ההגשה יוצקים על העוגה גאנאש שוקולד. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|