לזניה קרפ ריקוטה ותרדלזניה כזו לא תמצאו בשום מקום אחר: עם קרפים במקום עלי פסטה, מובטח לכם מרקם מופלא שלא יאפשר לכם לחזור אחורה בקלות. רך יותר, גבוה יותר, טעים יותר![]()
צילום: אנטולי מיכאלו, האתר של פאולין שובל
|
המצרכים (6 מנות):לקרפים:
למילוי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבלילה לקרפ (מומלץ לעשות זאת יום לפני): מערבבים את הביצים עם חצי כמות הקמח והחלב, מוסיפים את שאר הקמח, השמן, המלח, הפרמזן ועשבי התיבול. מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות (ומוטב יותר, עד יום). 2 מטגנים קרפים במעט חמאה ומניחים על צלחת חמה. מכסים על מנת לשמור על החום. 3 מכינים את הרוטב (אפשר גם מראש): מטגנים את השום בשמן זית. ברגע שהוא מתחיל להשחים, מוסיפים את רוטב העגבניות, המים, האורגנו והמלח. מצמצמים במשך כחצי שעה. מתבלים ומניחים בצד. 4 מכינים את המלית: חולטים את התרד כמה דקות בסיר עם מים רותחים, ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים ומייבשים. 5 קוצצים את התרד ומערבבים עם גבינת הריקוטה. מוסיפים את הביצה, הפרמזן, אגוז המוסקט, המלח והפלפל. מכסים בניילון נצמד. 6 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרכיבים את הלזניה: מורחים תחתית של תבנית עגולה בחמאה, ומניחים נייר אפייה. מסדרים בשכבות קרפ, כף רוטב עגבניות, מלית ריקוטה ומעט פרמזן, וחוזר חלילה. מסיימים עם קרפ ורוטב העגבניות שנותר. מפזרים מעל הלזניה 3-4 כפות חלב, גבינת פרמזן וכמה חתיכות חמאה, ואופים כ-20 דקות. מגישים חם. * את הלזניה אפשר לשמור לילה אחד במקרר, היא תהיה טעימה אפילו יותר. מחממים לפני ההגשה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|