1 שמים את השמרים בתוך המים ובינתיים מכינים את החומרים היבשים.
2 מכינים בקערה את תערובת הגרעינים, אגוזים קצוצים, פשתן טחון ופרג
3 מודדים את הקומבינציה של הקמחים שרוצים בתוך קערה. ככל שיש יותר קמחים מלאים וכהים הלחם יצא כבד ודחוס יותר. יותר קמח לבן = מרקם אוורירי יותר. מוסיפים שתי כפיות מלח ומערבבים אותו לתוך הקמחים.
4 אם השמרים כבר נמסו במים, מערבבים בתוכם גם את הדבש.
5 לשים את תערובת הקמחים עם המים במיקסר (8 דק) או בידיים על משטח נקי. מוסיפים את השמן לקראת הסוף.
6 לשים לתוך הבצק גם את תערובת האגוזים, גרעינים, פשתן ופרג. שמים את הבצק המוכן בקערה ומכסים בניילון נצמד עד להכפלת נפח בתפיחה הראשונה.
7 מעבירים לתבנית לחם מלבנית מרופדת בנייר אפיה ומכסים במגבת לתפיחה שנייה של כשעה. לקראת סוף התפיחה מחממים תנור למקסימום (220-230 מעלות).
8 מכניסים את הלחם לתנור החם ל-10 דקות. אחרי 10 דק' מורידים ל-180 מעלות ושמים נייר אלומיניום מעל הלחם שלא ישחים מידי. אופים עוד 20 דק'.
9 מוציאים את הלחם, הופכים את התבנית, ועושים "טוק-טוק" עם האצבע על התחתית ואם שומעים צליל חלול הלחם אפוי.
10 משאירים להתקרר מחוץ לתבנית לפחות שעה ואז פורסים. ישמר במקרר שבוע או בפריזר חודש.