1 מערבבים בקערה קטנה את השקדים הטחונים עם השמנת המתוקה, הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת עיסה אחידה.
2 מסננים היטב את הדובדבנים.
3 חותכים מבצק העלים מלבן של 35 על 25 ס"מ, וחוצים אותו לאורכו כך שיתקבלו שני מלבנים בגודל שווה.
4 מניחים מלבן אחד בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואת המלבן השני מניחים על נייר אפייה על משטח העבודה. בעזרת סכין טובה חורצים במלבן שעל משטח העבודה פסים במרחק כ-7 מ"מ זה מזה - ומשאירים מסגרת של 2 ס"מ לא חתוכים.
5 מורחים את קרם השקדים על המלבן השלם - ושוב, משאירים מסגרת של 2 ס"מ נקייה ממילוי.
6 מסדרים את הדובדבנים מעל קרם השקדים ומכסים במלבן עם החתכים.
7 מהדקים היטב את שני החלקים סביב כל המסגרת, ואופים בחלק התחתון של תנור שחומם מראש ל-210 מעלות ל-25 דקות. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר. מגישים חם או פושר, רצוי עם כדור גלידה.