1 מפשירים את דפי הבצק במקרר לפי הוראות היצרן.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות חום סטטי.
3 מניחים בקערה 3 ביצים וטורפים היטב. תוך כדי מוסיפים מים, שמן, חמאה מומסת, מלח ופלפל ומים. טורפים עד לקבלת בלילה אחידה.
סו בורק - החומרים | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
4 מערבבים בקערה נפרדת את כל הגבינות.
5 משמנים תבנית במעט שמן זית ומרפדים עם 2 דפי פילו. מהדקים בשוליים.
סו בורק - שכבות שכבות | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
6 טובלים 2 דפי פילו בבלילת הביצים ומניחים בתבנית. מפזרים מעל הבצק שליש מכמות תערובת הגבינות ומניחים מעליהן דף בצק.
7 טובלים עוד 2 דפי בצק בבלילת הביצים, מניחים בתבנית, מפזרים עוד שליש מתערובת הגבינות, מניחים עוד דף וחוזרים על הפעולה לשכבה שלישית ואחרונה.
סו בורק - שומשום ולתנור | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
סו בורק - מוכן | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
8 מהדקים היטב את דפי הבצק, חותכים לריבועים בעזרת סכין חדה ויוצקים את יתרת הבלילה מעל הבצק.
9 מפזרים שומשים ואופים כ-45 דקות או עז הזהבה.
* להכנת מילוי עם תרד: קוצצים 400 גרם תרד שטוף. מפוררים 250 גבינה בולגרית ומוסיפים כ 150 גרם מוצרלה.מערבבים היטב ומניחים בין השכבות במקום מילוי הגבינה.
סו בורק (בורקס מים) | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
בתיאבון!