בייגלה ירושלמילא חייבים להקפיץ אג'ואים ולהגיד מאאתיים כדי ליהנות מבייגלה רך, ממש כמו בשוק בירושלים. עם זעתר, שומשום או רק מלח גס - תכינו לעצמם בייגלה בדיוק כמו שאתם אוהבים
צילום: לירז כהן, My Cook Book
|
המצרכים (4 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 שופכים את כל חומרי הבצק לתוך קערת המיקסר ולשים בעזרת וו לישה עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש וחלק. מכסים את הבצק לתפיחה של חצי שעה. 2 כעבור חצי שעה מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-4 כדורים. 3 בעזרת הידיים עושים חור בכל כדור, ולאט לאט פותחים אותו לצורה של בייגלה מאורך וצר. 4 מניחים לתפיחה נוספת על תבנית מרופדת בנייר אפייה למשך חצי שעה נוספת, כאשר התבנית מכוסה במגבת. 5 מורחים בביצה טרופה ומפזרים בנדיבות את הציפוי האהוב עליכם. 6 אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב. המתכון באדיבות הבלוג My Cook Book הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום! >> לכל המתכונים לשבועות |