1 מבשלים את העדשים בהרבה מים בסיר קטן כ-30 דקות אחרי רתיחה, עד שהן מתרככות ומראות סימני התפרקות. מסננים.
2 מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים לה את שמן הזית ואת הבצל. מטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את העדשים והתבלינים ומטגנים-מערבבים היטב, תוך מעיכה של העדשים, כ-3 דקות. אם העדשים לא נמעכות בקלות מוסיפים 2 כפות מים, וממשיכים לבשל ולערבב עוד כמה דקות.
3 מכינים את הבצק: מבשלים את הדלעת כ-20 דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים ומועכים למחית אחידה. מעבירים את מחית הדלעת לקערה רחבה ומוסיפים לה את הבורגול הדק והתבלינים. מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח והמים ולשים ידנית עד ליצירת בצק רך וגמיש.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות.
5 מרכיבים את הקובה בתבנית: מחלקים את הבצק לשניים. מרפדים בחצי מהכמות את תחתית התבנית (סנייה) תוך הידוק. מפזרים את מלית העדשים באופן אחיד, ומניחים את החלק העליון של הקובה - "תולשים" חתיכות בצק בידיים רטובות מעט, מהדקים ביד ומניחים מעל המלית עד שכל התבנית מכוסה.
6 מברישים בשמן זית, חורצים בעזרת סכין חדה ואופים 25-30 דקות.
>> בפעם שעברה הכנו אורז ביריאני חגיגי וטעים