1 הכנת הבצק: מעבדים ביד את הקמח, הביצים והחלמונים עד קבלת בצק אחיד וממשיכים ללוש שתי דקות נוספות. 2. שמים במקרר למשך כחצי שעה. 3. מרדדים את הבצק לעובי של סנטימטר אחד ומעבירים את המסה דרך מכונת פסטה עד לקבלת דפי פסטה בעובי מילימטר. 4. פורסים 12 עיגולים בקוטר 10 סנטימטר בעזרת כלי מתאים או צלחת. 5. הכנת המלית: קולים את החצילים על להבה גבוהה עד שהקליפה חרוכה ובשר החציל רך ומוכן לבישול. 6. מקלפים את קליפת החציל ומניחים את בשר החציל במחבת על להבה נמוכה למשך 5-10 דקות על מנת שיתייבש. 7. מעבירים את בשר החציל לקערה ומערבבים עם שאר המרכיבים של המלית עד לקבלת מרקם אחיד. 8. הכנת הקלסונס: מניחים כפית מהמלית במרכז כל אחד מעיגולי הפסטה, מרטיבים בעזרת מעט מים את השוליים של בצק הפסטה וסוגרים את הבצק ליצירת כיסונים בצורת חצי סהר. 9. מבשלים בסיר גדול עם מים רותחים ומלח את הכיסונים למשך 3 דקות ומסננים. 10. מחממים מחבת עם כף שמן זית על להבה בינונית, מוסיפים את תערובת העלים, כפית הקצח, מיץ הלימון, מלח ופלפל לאידוי קצר למשך 20 שניות ומחלקים לארבע צלחות.