1 בקערה גדולה ממסים שמרים וסילאן או דבש במים החמימים. מוסיפים את שני סוגי הקמחים, שמן זית ומלח ולשים בידיים כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת דביק (הבצק אמור להיות דביק כי יש אחוז נוזלים גבוה).
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. בינתיים מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה.
3. מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומניחים עליו את הבצק. יוצרים ממנו כיכר עגולה או מוארכת. מניחים בתבנית, מכסים במגבת נקייה ולחה ומפתיחים עוד כשעה.
4. מחממים תנור ל-190 מעלות (חום בינוני-גבוה). בעזרת סכין חד חורצים הכיכר ומפזרים מעט קמח רגיל. אופים בתנור החם 40-30 דקות, עד שנשמע צליל חלול כשמקישים על תחתית הלחם.
גיוון: בסיום הלישה מוסיפים לבצק כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים גס. ולשים עד לפיזורם בתערובת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!