1 בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים, סוכר ומיץ הלימון. מבשלים עד לקבלת סירופ סמיך. 2. בקערה עמוקה מערבבים את גבינת הריקוטה, הדובדבנים, אבקת הסוכר וקליפת הלימון. 3. בקערה נוספת מניחים את אטריות הקדאיף ובוזקים עליהן את החמאה המומסת. בעזרת הידיים מערבבים היטב ומפרדים את האטריות. 4. קולים את הכנאפה- מחממים מעט חמאה במחבת טפלון רחבה. 5. מניחים במחבת חצי מכמות האטריות. עליהן את תערובת הגבינות בשכבה אחידה, ומעל הכול את המחצית השנייה של האטריות. 6. קולים במשך חמש דקות על להבה בינונית. הופכים את הכנאפה לצלחת רחבה 'ומגלישים' אותה חזרה למחבת בכדי לקלות את הצד השני חמש דקות נוספות. 7. הופכים שוב לצלחת הגדולה. 8. מוסיפים לסירופ הסוכר כפית מי ורדים או מי זהר ובוזקים מיד על הכנאפה החמה.