שכבה אחת של בראוני, אחת של קרם שוקולד מריר ועוד אחת של שוקולד לבן ווניל - מילה שלנו, אף אחד לא צריך יותר מזה לקינוח ליל הסדר. אוכלים קטניות? לא אוכלים קטניות? היפהפייה הזו אוכלת אצל כולם
4 מחממים במיקרוגל בקערה נפרדת עוד שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) של שמנת מתוקה עם שוקולד לבן, קורט מלח ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור ל-4 שעות.
5 מקציפים במיקסר את קרם השוקולד המריר הקר עם גביע ורבע (320 מ"ל) שמנת מתוקה וכף אבקת סוכר לקרם יציב ומשטחים על שכבת הבראוני. מקפידים שלא להקציף יתר על המידה, כדי לא לקבל קרם נוקשה.
6 שוטפים את הקערה והמקצף ומקציפים את קרם השוקולד הלבן הקר עם יתרת גביע ורבע (320 מ"ל) השמנת המתוקה לקרם יציב. משטחים על שכבת השוקולד המריר ומעבירים לקירור למשך הלילה. מעטרים בתלתלי שוקולד.
ספטולה מדורגת קטנה מאוד עוזרת למריחת הקרם בקלות בשכבה יפה וחלקה. פרט לכך כדאי לרפד את דפנות התבנית ברצועת שקף שתשמור על דפנות יפות וחלקות, ולהקפיא מעט את העוגה לפני שמחלצים את התבנית כדי שיהיה ניתן לקלף את השקף בקלות.
כמו כן אם משתמשים ברינגים במקום בתבניות אפייה מתפרקות קל יותר לעצב עוגות בעלות דפנות יפות וחלקות וגם לשלוף אותן מהתבנית בקלות רבה יותר. בהצלחה ואפייה נעימה
100 גרם קקאו הם אכן שלושת רבעי כוס, אולי לא השתמשת בכוס מידה אוניברסלית או שפשוט היו גושים בקקאו שמנעו את הדחיסה לכוס אחת? בכל מקרה אני מודדת את הכמויות עבור המתכונים במשקל, כך שאם השתמשת במאה גרם זה אומר שהכמות מדוייקת. בהצלחה וחג שמח
היי שירה
באופן עקרוני העוגה אמורה להתקבל יציבה גם ללא תוספת של פודינג, פשוט צריך לקרר היטב את הקרמים ולהקציף כמו שצריך.
כדי לוודא שלא קורות שום תקלות בדרך, אפשר גם להאריך את משך הקירור של הקרמים ל-6 שעות ואפילו למשך הלילה, זה רק יועיל מבחינת היציבות. כמו כן חשוב להקציף אותם היטב עד לקרם יציב מאוד.
אם בכל זאת רוצים להוסיף גם פודינג, אפשר אולי ךהוסיף כף עד שתיים לכל שכבה גג, ממש אין צורך ביותר מזה אם בכלל.
בהצלחה ופסח שמח
מה לגבי "יתר קירור" (אם יש דבר כזה)?
אני מתכננת להכין את הקרמים ברביעי בערב ולהשאיר במקרר עד חמישי בערב (כמעט 24 שעות).
לאחר מכן, להכין את העוגה בחמישי בערב ולהשאיר אותה במקרר עד הנסיעה לארוחה בשישי (שוב כ- 20 שעות).
האם בעייתי?
בשל האיחסון הארוך כדאי לשמור את העוגה במקרר בתבנית על מנת שתשמור על יציבות, אפשר לרפד סביב בשקף אם רוצים לחלץ כמו בתמונה.
בנוסף במידה והנסיעה ארוכה יחסית (מי אמר פסח בפקקים?) כדאי להקפיא אותה הקפאה חלקית לפני כדי שלא תימס.
הכנתי אתמול ויצאה מושלמת!!! תודה על המתכון, אין ספק שאאמץ אותה לאירועים נוספים. (כבר קיבלתי הזמנה לעוגה נוספת).
למי שלא הצליח, אני פשוט קיררתי את הקרמים בערך 6 שעות וכמובן, הקצפה למרקם הרצוי ואין סיכוי שהעוגה תיפול.
לכל מי שלא הצליח- לפני שאתם מתלונניםתדאגו לקרר כמו שצריך את הקרמים אפילו ללילה, ולהקציף כמו שצריך עד שמתייצב,לי יצא פגז. מי שמפחד שלא יצא יציב שיוסיף פודינג. לי זה תמיד עוזר.
הייי
הכנתי את העוגה !
טעם מעולה, אבל היא לא יציבה כלל.... המקפיא עוזר אבל לא הצלחתי לייצב...
והאמת שזה נשמע די מוזר שלא צריך להקפיא כי זה די נוזלי..
בכל מקרה תודה רבה וחג שמח !
אפשר גם להקפיא כדי לזרז את זמן ההתייצבות,
אבל אם מחזירים ליום שלם בקירור לאחר מכן, המרקם יחזור ויתרכך.
נשמע שהיה צריך להאריך את משך ההקצפה של הקרם כדי שיתקבל יציב יותר, מודה שאצלי לא היתה בעיה כזו... שמחה שיצא טעים בכל זאת וחג שמח
מתכון מאכזב,הכנתי לחג כדאי לרשום במתכון שדרוש קירור או הקפאה בין השכבות והעוגה לא מחזיקה את המוס כמו שצריך הוא לא יציב אם אין גלטין רצוי להוסיף פודינג. דווקא מכל המתכונים המתכון הזה צד את עיניי ולגמרי התפספס. אם אכין שוב זה יהיה עם שינויים כי המקורי לא מספיק טוב כדאי להכניס לו שידרוגים.
תודה על הפידבק הילה וצר לי על האכזבה.
אני לא הקפאתי או קיררתי בין השכבות והעוגה התקבלה יציבה,
נשמע שהיה צריך להאריך את משך ההקצפה כך שהקרם יהיה יציב יותר מלכתחילה ואז לא תהיה בעיה. חג שמח
הגנאשים עצמם חייבים קירור של ארבע שעות לפני שמקציפים אותם, אחרת לא יקציפו כמו שצריך.
להתייצבות הסופית במקום לילה במקרר אפשר לשים את העוגה להקפאה עד שתתייצב, היא עדיין תצטרך כמה שעות טובות לשם כך אבל פחות מלילה שלם. בהצלחה וחג שמח
היי בת שבע!
כן אפשר להשתמש גם בקורנפלור, באותה הכמות.
אכן יש כאן הרבה שמנת מתוקה, אבל אי אפשר להפחית ממנה במקרה הזה מבלי לפגום במרקם.
המתכון יוצר עוגה גבוהה מאוד בתבנית 24. פסח שמח
ממליצה להקפיא אותה לגמרי למשך הלילה, ולשנע בתוך צידנית כשהיא עדיין בתוך התבנית. עקרונית בטמפרטורת החדר היא יכולה להפשיר בקלות גם תוך שעה, ואף צפוי להיות שרב בהמשך השבוע כך שלא כדאי לקחת סיכונים. בהגעה למקום לבדוק מה מצבה- אם היא רכה מאוד להחזיר להקפאה קלה ואז למקרר. אם היא יציבה מספיק לשים בקירור עד האכילה. מחזיקה אצבעות שתעבור את הנסיעה בקלות וחג שמח :)
אפשרי, אם כי תתקבל גירסה פחות מוצלחת מהחלבית.
לשם כך את החמאה אפשר להמיר במרגרינה או מחמאה, או ב-140 גרם שמן קוקוס. במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בשמנת צמחית, ויהיה צורך גם בשוקולד לבן צימקאו שאינו חלבי. פסח שמח
כדי לוודא שיהיה ניתן להסיר את הטבעת בקלות ולקבל דפנות חלקות,
ממליצה לרפד את הדפנות לפני יציקת הקרמים פנימה בשקף או בנייר אפייה, להקפיא את העוגה, ובתום ההקפאה להסיר מהתבנית ולקלף את השקף או נייר האפייה ולהעביר למקרר. חג שמח
אם רוצים אפשר להקפיא כדי לזרז את ההתייצבות, ולהעביר אחר כך לקירור. אפשר גם לרפד את הדפנות בשקף כדי לפני שיוצקים את המוסים כדי לוודא שמתקבלות דפנות חלקות, בעיקר במידה ומקפיאים כך יהיה קל לחלץ אותה החוצה בקלות. בהצלחה
במקרים שדורשים הרבה המרות אני אישית מעדיפה למצוא מראש מתכון פרווה כדי לוודא שהתוצאה תתקבל מספיק טעימה.
באופן עקרוני אפשרי להשתמש במרגרינה או מחמאה במקום החמאה, או 140 גרם שמן קוקוס. שמנת צמחית להקצפה במקום השמנת המתוקה, ושוקולד מריר פרווה ושוקולד לבן צימקאו. חג שמח
את החמאה אפשר להמיר במרגרינה או מחמאה אם לא רוצים שמן קוקוס, אפשר למצוא מתכוני בראוני ברשת גם על בסיס שמן.
שוקולד מריר יש גם פרווה ושוקלד לבן יש גם צימקאו.
במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בשמנת צמחית, זה המיטב שיכולה להציע לגבי המתכון הזה :)
אבל לדעתי האישית מרוב המרות אולי כדאי למצוא מתכון אחר שיהיה פרווה מראש ולכן גם יותר טעים, בלי תחליפים. פסח שמח!