לזניית מצותמי אמר שאין לזניה בפסח? אם תשאלו את שי-לי אין שום בעיה להכין כזו, ואפילו אחת טעימה ממש. את דפי הפסטה מחליפים במצות שסופגות את הרוטב, מוסיפים ריקוטה ומוצרלה, ומקבלים לזניה פסחית עסיסית וטעימה
שי-לי ליפא
| שי לי מבשלת - חג האביב, ידיעות ספרים
| פורסם 12/04/17 08:21
![]()
צילום: דניאל לילה, ידיעות ספרים |
המצרכים :(לתבנית 20X20):
לרוטב:
למלית הגבינות:
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית במעט שמן. 2 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב. טועמים, ואם יש צורך – מתקנים תיבול. 3 מרכיבים את הלזניה: מניחים מצה אחת בתחתית התבנית, יוצקים רבע מהרוטב, מניחים רבע מכמות הריקוטה ומפזרים רבע מכמות המוצרלה או הגבינה הצהובה. מניחים מצה נוספת ומעליה רבע מכמות הרוטב ורבע מכמות הגבינות. חוזרים על הפעולה עד ליצירת השכבות השלישית והרביעית. 4 אופים למשך כ-45-40 דקות, עד שהגבינה זהובה. מחכים 10 דקות ורק אז פורסים. * טיפ: במידה ואין לכם תבנית בגודל של מצה, אפשר להכין את הלזניה בתבנית מלבנית בגודל 20x30 ס"מ (בכל שכבה ייכנסו מצה וחצי). הרוטב והגבינות יספיקו ללזניה עם 3 שכבות, ולא 4 שכבות כמו בלזניה הריבועית, ותצטרכו 4 וחצי מצות בסך הכול.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |