השבוע אנחנו מקדישים את כל ארוחת השבת שלנו למתכונים של פסקל פרץ-רובין, אחת המתכונאיות שאנחנו יותר מעריכים, שכבר עשרות שנים משפיעה עלינו מתכונים ביתיים משובחים בספרים שהיא מוציאה ובאתר שלה, האתר הקולינרי של פסקל. ולמה אנחנו עושים את זה? פשוט כי בא לנו אוכל של בית, אבל שיהיה הכי טוב שיש.
קציצות עוף עם חומוס וירקות
אנחנו מתים על מתכונים שלוקחים חזה עוף ומצליחים לעשות ממנו מנה שמכובד להגיש בשולחן השבת, ואפילו בפסח או בראש השנה. וזה בדיוק מתכון מהסוג הזה: קציצות עוף שמתבשלות ברוטב עגבניות מזרחי (כמון, כורכום, הכל שם), בתוספת של קוביות דלעת וחומוס, וגם רצועות מנגולד, שיהיה.
>> למתכון: קציצות עוף עם חומוס וירקות
אורז עם שעועית אדומה וגזר
אורז חגיגי וטעים עם שעועית אדומה (אם אין לכם אנחנו מוכנים להעלים עין), גזר (לא לוותר!), צימוקים ותיבול של כורכום, כוסברה טחונה וטיפל'ה קינמון, שטעים לאללה בפני עצמו, אבל אפילו עוד יותר טעים בזכות שכבת התהדיג השמימית – אותן פרוסות תפוחי אדמה פריכות שמרפדות את הסיר בבישול ויוצאות ממנו שזופות וקריספיות להפליא.
למתכון: אורז עם שעועית אדומה וגזר
סלט גזר ופקאן סיני הכי טעים בעולם
הוא אולי נראה לכם פשוט (והוא באמת פשוט), אבל מדובר בסלט הגזר הכי טעים שנחשפנו אליו מימינו. ונחשפנו. כמה טעים יכול להיות גזר, אתם שואלים? עם הרוטב והתוספות הנכונות – טעים עד השמיים.
>> למתכון: סלט גזר ופקאן סיני הכי טעים בעולם
סלט חצילים וגרגירי חומוס
את הסלט הזה אנחנו אוהבים בגלל האופן המושלם שבו הוא משלב ירק טרי - עגבניות, בצל, כוסברה - עם חציל מטוגן וגרגירי חומוס. טוב נו, אנחנו לא מצליחים לסרב לחצילים מטוגנים. תתבעו אותנו.
>> למתכון: סלט חצילים וגרגירי חומוס
טישפשטי - עוגת שקדים קלילה
אצלכם קוראים לזה בסבוסה? הכל בסדר. הרבה עדות אימצו את עוגת הסולת והשקדים הזאת, וכל אחת העניקה לה שם משלה. אבל מה משנה השם כשיש משהו מתוק כל כך כל כך טעים לנשנש ליד התה? שבת שלום.