אוכל
אוכל

תבשיל אורז ועוף בתיבול ערבי

ריחות של הל, ציפורן וקינמון תמיד פותחים לנו את התיאבון, וכששלושתם מופיעים במתכון אחד - זה כבר סימן טוב. עכשיו רק מוסיפים עוף, אורז, חמוציות, בצל מטוגן ואת העובדה שהאוכל על השולחן תוך פחות משעה. קנינו

|mako אוכל| פורסם13:16
עוף עם אורז ותבלינים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.344reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 כפות שמן זית
  • בצל, פרוס דק
  • 4 כרעיים
  • 10 תרמילי הל
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 2 מקלות קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כוס ושני שליש אורז בסמטי
  • כוס חמוציות
  • 2 ורבע כוסות מים רותחים

להגשה:

  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1במחבת רחבה מטגנים את הבצל הפרוס ב-2 כפות שמן זית על אש בינונית-נמוכה כ-10 דקות, עד שהבצל מתקרמל מעט.

2בינתיים מערבבים בקערה את העוף עם התבלינים ושאר שמן הזית, מוסיפים מלח ופלפל ומניחים בצד.

3מוציאים את הבצל המטוגן מהמחבת ומעבירים לקערה. משחימים במחבת החמה את העוף משני צדדיו.

4כשהעוף שחום יפה מוסיפים את האורז, הבצל המטוגן, החמוציות ועוד מלח. מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה.

5מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט קוסקוס ועגבניות
>> עדיין לא מאוחר להתחיל את אתגר האוכל הבריא שלנו
תגיות:עוףאורז
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il