כנפיים מצופות ולא מטוגנותהכנפיים האלה יכולות להיות נפלאות גם בתור נשנוש, פשוט כי אין שום בעיה לחסל אותן כמו גרעינים: לא צריך לטגן, אין שמן על הידיים, זה לוקח פחות משעה – והתוצאה ממכרת
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
חזרתי מהעבודה רעבה ועם חשק עז לכנפיים טעימות ופריכות, אבל ממש לא בא לי על השומן של הטיגון. והנה, הצלחתי להכין כפיים נפלאות בלי טיגון ובלי הרבה התעסקויות. אפשר לצרף למתכון גם תפו"א אפוי בתנור - או פשוט לחסל את הכנפיים לבד, כמו גרעינים.
עלות: כ-50 שקלים
המצרכים (5 מנות):לבלילה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מנקים את הכנפיים משומן מיותר.
2 בקערה מערבבים היטב את הביצים והתבלינים, ומניחים בפנים את הכנפיים. משאירים בקערה כ-10 דקות.
3 בקערה נפרדת מערבבים את פירורי הלחם, הפנקו והתבלינים.
4 מניחים את העוף בפירורי הלחם ומצפים היטב משני הצדדים. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, וחוזרים על אותה הפעולה עד שמסיימים לצפות את כל הכנפיים.
5 מרססים היטב (בעזרת בקבוק לריסוס שמן שאפשר לקנות בחניות המתמחות, או מושחים בעדינות עם מברשת) בשמן זית את הכנפיים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
6 אופים 10 דקות, הופכים ואופים עוד 10 דקות על מצב טורבו. * המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט >> בשבוע שעבר הכנו קציצות טונה אליפות |