1 לשים במיקסר את כל חומרי הבצק - מתחילים עם מחצית מכמות הנוזלים ומוסיפים בכל פעם עוד קצת. לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות. לשים 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
לחמניות מרקו - שלב הבציעה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
2 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר שעה עד שעה וחצי (או לילה במקרר).
3 מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים לכדורים במשקל 70 גרם כל אחד. אמורים להתקבל 20-22 כדורים.
4 מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומעט מקומחת, מקמחים מעט מלמעלה ומניחים למנוחה של 10 דקות.
5 מרדדים כל כדור בצק לעיגול ומניחים במרכז העיגול חתיכת גבינה. סוגרים את עיגול הבצק: מעבירים את כל השוליים לאמצע כשהגבינה בעצם סגורה בפנים, ומגלגלים שוב לכדור (ראו בסרטון).
6 מסדרים את כל כדורי הבצק בחזרה על תבנית האפייה, מכסים ומניחים להתפחה חוזרת של 20-15 דקות.
7 מחממים תנור ל-200 מעלות.
לחמניות מרקו | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
מקרובבבבב | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
8 מחממים בסיר גדול מים עד לרתיחה, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומלח דק ומשאירים ברתיחה עדינה (אפשר להוסיף למים דבש או סילאן, אבל לא חובה).
9 מכניסים בכל פעם 2-3 כדורי בצק למים (הכי נוח בעזרת כף מחוררת) ומבשלים כ-15 שניות מכל צד. מוציאים, מנערים קלות בשביל להיפטר מעודפי הנוזלים ומחזירים לתבנית.
10 כשכל הכדורים מוכנים חורצים בחלקם העליון 2-3 חריצים עם סכין חדה, ומפזרים מלח גס.
11 אופים 20-25 דקות, עד שלחמניות הפרעצל שחומות.