המצרכים :ל-15 לחמניות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את השמן והמים ומתחילים ללוש על מהירות בינונית. מוסיפים את המלח. 2 לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח - כשעתיים או לילה במקרר. 3 מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים לחלקים שווים של 100 גרם כל אחד ויוצרים לחמניות בצורת 8 (ראו סרטון). 4 מערבבים היטב בקערה את הסילאן עם המים ובקערה נוספת שמים את השומשום. 5 טובלים כל לחמנייה בקערת הסילאן ואז בשומשום. מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה ברווחים שווים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כ-40 דקות). 6 מחממים תנור ל-175 מעלות, טורבו. 7 אופים את הלחמניות כ-25 דקות, או עד הזהבה. 8 מברישים את הלחמניות בשמן זית ומצננים (בהתחלה החלק העליון של הלחמניות מעט קשה, לאחר הצינון הוא מתרכך). לבלוג של עדי - עדיקוש בתיאבון! |