עד שהכרתי את הלחמניות האלו הייתי בטוחה שבצק ללא לישה מחייב זמן התפחה ארוך מאוד, אבל אחרי שהכנתי אותן הבנתי שהתפחה קצרה לא מורידה מהאיכות. אלו לחמניות רכות רכות, עשירות בשום ובעשבי תיבול, והן ממלאות את הבית בריח מטריף. גרסת הפרווה שמפורטת בסוף המתכון לא נופלת מהגרסה החלבית. המצרכים :ל-16-14 לחמניות:
להברשה:
אופן ההכנה:1 שמים בקערה את השמרים, הסוכר והחלב ומערבבים עם כף עץ. מוסיפים את הביצים והחמאה ומערבבים עוד קצת. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים שוב. מוסיפים את השום ועשבי התיבול ומערבבים היטב במשך 4-3 דקות עד שמתקבל בצק קצת דביק, אבל כזה שמתרומם עם הכף בקלות מהקערה. שימו לב שהבצק לא יוצא חלק וגמיש כמו בצק שמכינים במיקסר. 2 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעליו במגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי. לחמניות שום ועשבי תיבול ללא לישה | צילום: קרן אגם ונופר צור, מה אופים היום? הוצאת מודן3 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל-16-14 כדורים שווים בגודלם (כל כדור במשקל של כ-80 גרם). 4 בעזרת מערוך מרדדים כל כדור בצק לרצועה ארוכה, ומגלגלים אותו מהצד הרחב פנימה ליצירת צורת לחמנייה מוארכת. מניחים את כל הלחמניות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 5 מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-25 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. 6 מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה ואופים כ-25 דקות עד שהן זהובות. ** לגרסת פרווה ממירים את החלב במים ואת החמאה ברבע כוס (60 מ"ל) שמן זית. ** לגרסה טבעונית אפשר להמיר את החלב במים, את החמאה והביצים בשליש כוס (80 מ"ל) שמן זית, ולהבריש במים מעורבבים עם מעט סילאן וכף שמן, או רק במים. מה אופים היום? הכריכה | צילום: אפיק גבאי, מה אופים היום? הוצאת מודןהמתכון מתוך הספר "מה אופים היום?" בהוצאת מודן. |