מזג האוויר הסוער לא מנע ממאות בני אדם להגיע בחמישי בערב לסניף איקאה בנתניה, כדי לצפות בנועם טור עולה על הסינר של מאסטר שף ומבשל ארוחה רומנטית במטבח המיוחד שנבנה בסניף.
>>במטבח עם המאסטרים: השבוע שלמה שרף
אז מה היה בתפריט? קבלו את המתכונים:
מנת פתיחה - ספרינג רול
מצרכים:
- חבילה נייר אורז
- 200 גרם אטריות שעועית
- כוס מקלות גזר
- כוס מקלות מלפפון
- חצי כוס צנוניות
- 3 יח'בצל ירוק
- 50 גרם כוסברה
- 50 גרם נענע
- חבילת נבטים
- בוטנים שבורים קלויים
מצרכים לרוטב:
- סויה
- רוטב דגים
- צ'ילי אדום טרי
- לימון
- סוכר חום
- שמן סומסום
הוראות הכנה:
- חולטים את כל הירקות דקה במים רותחים.
- מבשלים את אטריות השעועית עד שמתרככות.
- את דפי אורז משרים במים פושרים כ-10 שניות מכל צד וממלאים באטריות ובירקות.
- מערבבים יחדיו את כל המצרכים של הרוטב.
- מפזרים מעל הספרינג רול מעט בוטנים וכף מהרוטב.
מנה העיקרית - מרק טום-קא
מצרכים:
- למון גראס
- שורש גלנגל
- ג'ינג'ר
- בצלי שאלוט
- כפיר ליים
- בזיליקום
- צ'ילי אדום
- זרעי כוסברה
- משחת קארי אדום
- 3 יח' קרם קוקוס
- תפוח אדמה מבושל
- פרגיות
- אורז תאילנדי
הוראות הכנה:
- מטגנים את כל הירקות לפי מידת הקושי בתוך מחבת.
- מקפיצים את רצועות הפרגיות במחבת נוספת.
- מוסיפים לפרגיות במחבת משחת קארי, קרם קוקוס ותפוח אדמה.
- מוספים את הירקות לפרגית ומתבלים במלח ובפלפל.
- במקביל מכינים אורז תאילנדי לבן לפי הורואות היצרן ומגישים ליד המרק.
קינוח - אננס צרוב במחבת עם סורבה קוקוס
מצרכים:
- 2 אננסים טריים
- כוס סוכר חום
- חצי כוס שבבי קוקוס
- כף מיץ לימון
- סורבה קוקוס/כל גלידה אחרת לפי הטעם
הוראות הכנה:
- חותכים את האננס לפרוסות.
- טובלים את פרוסות האננס בסוכר חום.
- מטגנים במחבת פסים עד השחמה.
- מורידים מהאש ויוצקים סורבה קוקוס מעל האננס (ניתן להחליף בגלידה אחרת לפי הטעם).
- מקשטים בשבבי קוקוס.
לא רק נועם טור: השבוע ביום חמישי (ה-26 בפברואר) שלמה שרף יבשל בסניף איקאה בראשון לציון וכולם מוזמנים.
רוצים גם אתם לבשל במטבח עם המאסטרים? ספרו לנו למי תרצו לבשל ואולי תזכו להגשים חלום