הסירים כבר על האש, הסינרים מגוהצים ומוכנים לשימוש, והמטבח כולו ערוך ומוכן לקראת אירוע הגמר החגיגי של מאסטר שף VIP. רגע לפני שכל הקסם הזה קורה, יצאנו לבדוק איך בכלל מרימים אירוע בסדר גודל שכזה. "האמת שהגמר זה החלק הכי כיף", מספר אריק טל המפיק, "זה יום קל, את רוב המשימות הם כבר עשו. הדבר הכי גדול פה בעצם זה הכניסה של המלצרים עם המנות, אבל אנחנו צוות הפקה שנמצא פה מהעונה הראשונה - כולם יודעים מה הם עושים".
>> הזדמנות אחרונה: רוצים לבשל כמו מאסטרים?
ואם נראה לכם שהכניסה של המלצרים זה החלק הכי מורכב בערב, מה לגבי ההכנה של מנות הפיינליסטים ללא פחות מ-100 טועמים: "זה מופע בפני עצמו וזו לוגיסטיקה לא פשוטה", אומר עדי בן דן המפיק הקולינרי ומספר שההכנות תמיד מתחיל מספר שבועות לפני הגמר. "אנחנו עושים המון בדיקות עם הקייטרינג, זה תהליך ארוך – אנחנו לומדים את המנות ומשחזרים אותם 4-5 פעמים עד שהמתמודד אומר ' זה כאילו אני בישלתי'", הוא מסביר, "המנות של הגמר מדהימות גם ביופיין וגם בטעמן".
>> בחנו את עצמכם: עד כמה אתם מאסטרים במאסטר שף VIP?
תוך כדי ההכנות, צוות ההפקה נתקף גם בפרץ רגשנות והתחיל לסכם את העונה: "אני חייב להגיד שהם באו למאסטר שף כי הם נורא אוהבים לבשל וזו תכנית שאין בה אגו", מפרגן אריק טל לפיינליסטים, "הם באו כי זה הכיף שלהם והם באו לעבוד קשה - כל אחד מהם הוא טאלנט בפני עצמו והעובדה שהם הרשו לעצמם לעבוד לביקורת מול השופטים רק מוכיחה את האהבה שלהם לאוכל".
בהתחלה הם צחקו על זה, בסוף נשאבו לתחרות | יח``צ: ינאי יחיאלגם רותי רון (רותי והמעטפה בשבילכם), מנהלת הבמה, נזכרה פתאום בתחילת הדרך: "בהתחלה הם היו מסתלבטים, משחקים אותה, צוחקים על זה: 'מה, עכשיו נעשה דרמה?', אבל בסוף הם נכנסו לזה, לתחרות. נהיו חיילים", היא צוחקת, "זו הגאונות מאחורי התכנית הזאת - היא כן מכניסה אותך לתחרותיות אבל לא לתחרותיות יתר, עדיין נשארת חברות".
>> לספר המתכונים הצמחוני המלא של שי אביבי - לחצו כאן
>> לספר המתכונים הצרפתי המלא של פנינה טורנה - לחצו כאן
>> לספר המתכונים הכשר המלא של איה קרמרמן - לחצו כאן
מאסטר שף VIP, אירוע הגמר הגדול, הערב ב-21:00