"חג המנגלים" הלאומי חזר השנה ובענק לאחר שבזו שעברה חגגנו עם כפפות ומטושים. השנה, עם ישראל חזר בשיא הכוח לתפוס מקומות כבר מ-8 בבוקר לטקס המנגל המסורתי כי כמובן – הבשר והנפנופים הם ההוכחה הכי טובה לכך שישראל חזרה לחגוג את עצמאותה. לאחר שפשטנו על מדפי הקצביות והן נותרו כמעט ריקות מקבבים, סטייקים ופרגיות, הגיע הזמן לתת מקום של כבוד גם לנתח השפונדרה.
הנתח המושלם והעסיסי, כבש את ליבנו מחדש לאחר שחברות נבחרת מאסטר שף (מוצ"ש, אחרי החדשות, קשת 12), מנאל אימסעיל, חופית סרמילי ועדי ויינברג, הכינו פוקצ'ה ממולאת בשר שפונדרה אלוהית שגרמה לחיך של השופטים לצאת בריקודים. מה מיוחד בו אתם שואלים? אז הנה התשובה - השפונדרה הוא נתח בשר רך ונימוח במיוחד, שעוטף את בשרן של הצלעות ומתרכך בהדרגה בבישול ארוך או בצלייה ארוכה על הגריל ובתנור, ובנינו, אין לו מתחרים בעסיסיות ובטעמים. אז מה עושים ומאיפה בכלל מתחילים? אספנו את המתכונים המושלמים שיענו לכם על כל שאלה.
פוקצ'ה ממולאת בשר
נתחיל עם המנה שהפילה את שופטי מאסטר שף - פוקצ'ת הבשר הנהדרת של חברות הנבחרת – מנאל איסמעיל, חופית סרמילי ועדי ויינברג. בתבנית אחת, תכניסו את הלחם האיטלקי שכבש את העולם יחד עם בשר רך וטעים שהעיף לשופטים את החך. מדובר בשילוב אולטימטיבי בין מטבחים, עולמות ובעיקר טעמים מופלאים. בהחלט ארוחה מרשימה ביופייה, והטעם? אלוהי.
>> למתכון המלא של פוקצ'ה ממולאת בשר
אסאדו עם טריק
מה יותר טוב מאסאדו עסיסי ונימוח? התשובה ברורה – אסאדו שדורש רק מספר דקות של עבודה ושקית אפייה. המנה העסיסית הזו, הולכת לגרש את כל הסירים מהכיור ולהשאיר אותם עמוק בארון. בסיר אחד בלבד, תקבלו ארוחה חלומית ומרשימה. תודו לנו אחר כך.
>> למתכון המלא של אסאדו עם טריק
גולאש מהיר על מצע פולנטה
מנה חובקת עולם שתחזיר אתכם הישר לבית אמא - תבשיל בשר הונגרי רך שמתבשל שעה אחת בלבד ומיד מצטרף לדואט עם פולנטה איטלקית מתוקה, שתחמם לכם את הבטן ובעיקר את הנשמה. לא יודעים מה איתכם אנחנו כבר מחכים לביס נימוח וחמים.
>> למתכון המלא של גולש מהיר על מצע פולנטה
מרק חרירה
מרק עשיר ועמוס בבשר עם טעמי לימון חמצמץ שיחמם אתכם בערב קר או אפילו סתם בצהרי שישי. מול הטלוויזיה או בארוחה עם המשפחה, זו המנה שתתפקד כארוחה שלמה. קדימה, למה אתם מחכים? תנצלו את ימי החורף האחרונים ותאכלו מרק מלא בוויטמינים וטעמים.
>> למתכון המלא קדירת של מרק חרירה
קדירת אסאדו בבצלים
הקדירה הזו היא מעדן אמיתי. תבשיל מלא בטעמים שיתפוצצו לכם בפה ויעניקו לכם ביס אלוהי. הוא אמנם ידרוש מכם לא מעט זמן, שאת רובו תעבירו בהמתנה, אבל האם זה שווה את זה? אנחנו מבטיחים – התוצאה שווה כל שנייה של ציפייה. הבשר הנימוח והבצלים המקורמלים יעניקו לכם טעמים מדהימים.
>> למתכון המלא של קדירת אסאדו בבצלים
קדירת אסאדו בכורכום וזעפרן
ואם בא לכם קדרה קצת אחרת, קבלו את הקדרה הבאה - סוף השבוע מתקרב ואתם חושבים מה להכין? מתחשק לכם לגוון מהשליט הבלתי מעורער של השבת – החמין? קדירת האסאדו בכורכום וזעפרן הזו היא לגמרי התשובה. בשר האסאדו הנימוח שמבושל עד כדי שלמות, עם בצלצלים קטנטנים שמוגשים על מצע חיטה וערמונים יעניק לכם שבת מהסרטים.
>> למתכון המלא של קדירת אסאדו בכורכום וזעפרן