1 מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים.
2 מוסיפים את השמרים ומערבבים.
3 מוסיפים שמן, ביצה ומחצית מכמות המים ומתחילים ללוש לבצק.
4 לשים היטב במשך 10 דקות תוך הוספת יתרת המים בהתאם לצורך, עד שמתקבל בצק נעים ולא דביק.
5 משמנים קלות את הבצק ומניחים לתפיחה של כשעה, עד להכפלת הנפח.
6 מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ושום עד הזהבה. מוסיפים קוביות עגבנייה ומאדים עוד 3 דקות.
7 מוסיפים טונה, תבלינים וזיתים ומאדים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.
8 מסירים מהאש ומוסיפים כוסברה קצוצה. מצננים היטב.
9 מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים, מרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח קלות ומניחים במרכז כף גדושה מהמלית.
10 סוגרים לגלילה ומסדרים בתבניות קרטון או סיליקון מלבניות.
11 מתפיחים כ-20 דקות, מברישים בביצה וזורים שומשום.
12 אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות.
13 מוציאים מהתנור, מוציאים את הלחמניות מהתבניות ומניחים על רשת לצינון.