פנזרוטי – כיסונים זהובים במילוי נוטלהכמה כיף בביס אחד: קינוח איטלקי מקסים של כיסוני בצק זהובים מטוגנים בשמן עמוק וממולאים בנוטלה. נשמע כמו משהו שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול? זה בדיוק זה
ג'יאקומו קוסטה, חברת פררו
| מאסטר שף
| פורסם 04/12/16 10:31
![]()
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
|
המצרכים (12 מנות):למילוי:
לבצק:
להכנת הכיסונים:
אופן ההכנה:1 בתבנית סיליקון מכינים כדורי נוטלה במשקל של כ-5 גרם לאחד. מכניסים לפריזר להקפאה של כשעה, עד שמתייצב. 2 בקערת מיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים למקפיא למשך 30 דקות. 3 מחממים את השמן לטיגון. 4 מוציאים את הבצק מקירור ומשטחים במערוך לעלה דק בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. מברישים במים את שפת העיגולים, מניחים במרכז כל אחד מהם כדור נוטלה קפוא ומקפלים לחצאי עיגולים. מהדקים היטב את שפת הפנזרוטי בעזרת האצבעות ולאחר מכן במזלג, כדי שלא ייפתחו בעת הטיגון. 5 מטגנים בשמן עמוק כ-15 שניות – עד הזהבה קלה. מוציאים מהשמן, מניחים על נייר סופג לניקוז שמן עודף, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|