קרפצ'יו לברק
קרפצ'יו לברק עדין שכובשים בלימון ישר בצלחת, עם דלעת מקורמלת בחמאה וסוכר, בצל סגול כבוש ותוספת מפתיעה במיוחד של תערובת גבינות עם מסקרפונה, שמנת ועגבנייה סחוטה.
>> המתכון המלא לקרפצ'יו לברק של שירה בצלאל
קציצות במטבוחה
קציצות של בשר צלעות טלה ואנטרקוט עם המון ירק - כוסברה, פטרוזיליה ואפילו שמיר אם אוהבים - שמתבשלות בתוך מטבוחה חריפה ומצומצמת טוב טוב. להשלמת המנה: פיתה קרקר דקיקה שמכינים לבד, שיהיה בשביל הרוטב.
>> המתכון המלא לקציצות במטבוחה של שירה בצלאל
סביצ'ה לברק
מנת חצי הגמר של יהונתן ביטון ממאסטר שף: סביצ'ה מדג לברק עם אבוקדו ובצל סגול, שנכבש במיץ לימון עם כוסברה. מנה עדינה, קלילה ומתוחכמת בכלם עבודה ממש.
>> המתכון המלא לסביצ'ה לברק של יהונתן ביטון
טאג'ין
מנת חצי הגמר של יהונתן ביטון ממאסטר שף: טאג'ין של בקר ודלעת מקורמלת בתיבול טוב של כורכום וכמון. מנה נהדרת שמתאימה בול לחורף שסוף סוף הגיע, אבל אם תכינו לנו בקיץ - אנחנו פשוט נדליק מזגן.
>> המתכון המלא לטאג'ין של יהונתן ביטון
צלעות כבש עם ז'אלוק
מנת חצי הגמר של יהונתן ביטון מ"מאסטר שף": צלעות כבש צלויות על ז'אלוק - סלט של חצילים, עגבניות, פלפלים ושום על האש עם המון ירק, שמן זית ולימון. תענוג לא קטן בפני עצמו, ועם הצלעות זה בכלל גן עדן.
>> המתכון המלא לצלעות כבש עם ז'אלוק של יהונתן ביטון
פסטה ירוקה
מנת חצי הגמר של טום אביב: פסטה שמתבשלת בציר של פלפלים חריפים, שום, דגים והמון פטרוזיליה, כוסברה ונענע, ואם זה לא מספיק ירוק בשבילכם - אז היא גם מוקפצת במחבת עם עוד פלפלים וירק. לא סתם קוראים לה ירוקה.
>> המתכון המלא לפסטה ירוקה של טום אביב
פולנטה במרווה עם דג מוסר
מנת חצי הגמר של טום אביב: פולנטת תירס שהיא כמעט מרק קטיפתי, עשירה בטעמי חמאה ומרווה, שבמרכזה נח בשקט בשקט, בלי לגנוב את ההצגה מהכוכבת הגדולה, חצי פילה מוסר. מנה שמשלבת תחכום, פשטות ויופי של טעמים.
>> המתכון המלא לפולנטה במרווה עם דג מוסר של טום אביב
צלעות טלה צרובות על תבשיל גיבץ'
מנת חצי הגמר של סופי: צלעות טלה צרובות על גיבץ' של חצילים, עגבניות ובצל. לאחר הצריבה הצלעות מצטרפות על סיר הגיבץ' ומשם הם ממשיכים יחד לתנור, כך שהצלעות יוצאות חצי מטוגנות חצי אפויות, ולגמרי מלאות טעם.
>> המתכון המלא לצלעות טלה צרובות על תבשיל גיבץ' של סופי פורת
אירוע הגמר של "מאסטר שף" - 13.12, שלישי ב-21:00