יובל בן נריה – "טאיזו"

אחרי שנים שהיה הסגן של רושפלד, החליט השף יובל בן נריה לפתוח מסעדה משלו, כי אתם יודעים מה אומרים על סגנים. "טאיזו" נכנסה לחיינו בסערה בשנת 2013 והחייתה את המטבח האסייתי בישראל. "יש שפים מינימליסטיים ויש כאלה שאוהבים לספר סיפור עם המון ניואנסים וטקסטורות. אני מהז'אנר השני" הסביר בן נריה בראיון למאקו. לפי עמוד האינסטגרם שלו, נראה שהוא מבין על מה הוא מדבר - כל מנה שיוצאת ב"טאיזו" נראית כמו ציור ולפי כמות הביקורות הטובות וההזמנות למסעדה, האומנות שלו טעימה לאללה.

סשימי טונה אדומה, אורז קלוי, הולי בזיל, בזיל סגול, קריספי שאלוטס וצנוניות.  רוטב תה שחור, תבלינים, פיש סוס וליים.

A photo posted by Yuval Ben Neriah, Taizu (@yuvalbn) on

התלבשנו חגיגי לארוחת הערב.  #japanfoodtour2016

A photo posted by Yuval Ben Neriah, Taizu (@yuvalbn) on

דיויד פרנקל – "פרונטו"

השף דיויד פרנקל התחיל את דרכו אצל מיטב השפים בעולם. הוא עבד במסעדת "פר סה" של תומאס קלר, שבארצות הברית, שנחשב לאחד השפים הגדולים בעולם היום. פרנקל עבד גם ב"נומה", שבדנמרק, שלה שני כוכבי מישלן ובמסעדת "מוגאריץ" בספרד, שנמנתה בין 50 המסעדות הטובות בעולם כבר כמה שנים ברציפות. לא פלא שאחרי סדרת האימונים הזו קיבל לידיו את אחד המטבחים העמוסים והאיכותיים ביותר בישראל – המטבח של מסעדת "פרונטו". אם לא די בכך, לצד הכישרון יוצא הדופן שלו, השף ניחן בלב רגיש לעובדיו ולפני כחצי שנה הוא עלה לכותרות כשגירש את נוחי דנקנר ומשפחתו מהמסעדה בעקבות יחס משפיל לאחת העובדות שלו. השניים כמובן השלימו לאחר כמה ימים וכל הסיפור מאחוריהם, אבל אפשר ללמוד הרבה על שף שמגבה את הצוות שלו בכל מחיר.

אינטיאס עגבניות צ׳ילי וליים

A photo posted by David Frenkel (@david_frenkel) on

Service time

A photo posted by David Frenkel (@david_frenkel) on

יוסי שטרית – "משייה"

השף יוסי שטרית לא מככב בטלוויזיה ולא תמצאו אותו חלק מסצנת חיי הלילה של תל אביב. שטרית אוהב אוכל וכל מה שמעניין אותו זה ללמוד עליו או לבשל אותו. הוא עבר בין שלל מטבחים מתוחכמים ואף פתח מסעדות משלו כמו ה"קיטשן מרקט". שטרית ממשיך בבישול מורכב גם במסעדת "משייה" בה הוא משלב טעמים ים תיכוניים. "תמיד בישלתי אוכל שהוא פחות מחובר למקורות שלי, וב'משייה' אני רוצה להתחבר לדברים שיש לנו כאן בארץ", הסביר שטרית בראיון למאקו. אז מי שמחפש מטבח ישראלי עם טכניקות יוצאות דופן, "משייה" היא הכתובת.

כרוב (סבואי) ממולא בולונאז שרימפס עם  צנוברים מעושנים וטרגון .  תודה ליחידים מסוגם שמוסיפים רבדים לקולינריה הישראלית @aleh_aleh

A photo posted by Yossi Shitrit (@yossi_shitrit77) on

MASHYA דרושים טבחים!!! מחפשים חברים חדשים שיצטרפו לצוות המטבח הכי חזק בתל אביב. אחריות, מסירות, רצינות ולא פחות חשוב, חיוך. ניסיון חובה (מסעדת שף יתרון משמעותי) המודעה בלשון זכר אבל פונה גם למין החזק... ירון 050-3308844

A photo posted by Yaron gil (@yarongil) on

דויד ביטון -  "לה רג'נס"

ביטון הוא שף צעיר, רק בן 32, אבל כבר נחשב לווירטואוז בעל שם. הוא החל את הקריירה הקולינרית שלו כבר בגיל 15 ומאז לא יצא מהמטבח. התוצאה משתלמת: הוא הצליח להרים את המטבח הכשר של מסעדת "לה רג'נס" לרמה של מסעדות העילית, שזה אתגר קשה במיוחד בז'אנר המסעדות הכשרות. אם תגיעו בקרוב לירושלים תעשו לעצמכם טובה, כנסו למלון קינג דיויד ותאכלו במסעדה בניצוחו של ביטון - תמצאו שם אוכל מורכב, יפיפה ומוקפד מאוד.

צלע טלה - קונפי כרישה, קרם שורש פטרוזיליה, קרם פטרוזיליה, טעימות רג׳נס Lamb chop

A photo posted by Dudu Balulu (@dudubalulu) on

סגור !! מארח את ערן שוורצברד ב-31.12 לארוחה מופרעת ברג'נס פרטים אצלי בפרטי או במסעדה...

A photo posted by David biton (@davidbiton123) on

אביב משה – "מסה"

אחת המסעדות המוכרות והטובות בישראל היא "מסה" בראשותו של השף אביב משה. שילוב של עיצוב חסר תקדים ומנות מדויקות הן השתקפות ברורה של שף המסעדה. משה עבר בצעירותו בין מטבחים רבים וקונדיטוריות, דבר שהקנה לו ידע רב בתחומי קולנריה שונים. לפני כחודשיים נישא לבת זוגתו ובזאת הסתיים פרק משמעותי בחייו של אחד הרווקים הנחשקים בישראל.

הפולנטה חוזרת .....

A photo posted by Aviv Moshe (@avivmoshe) on

A photo posted by Aviv Moshe (@avivmoshe) on

צפו בהצצה מהפרק הקרוב, הערב ב-21:00:

 

 "מאסטר שף": ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת