מהרגע הראשון שהגיעה לאודישנים, היה ברור לכולם שסופי פורת היא מתמודדת מיוחדת במינה. פרק אחר פרק ומשימה אחר משימה, היא קיבעה את מעמדה כאחת המתמודדות המבטיחות שמתכוונות ללכת עד הסוף. בפרק האחרון, בו בישלה קציצות בשר במילוי של מרציפן ואגוזים היא קיבלה לכך עוד הוכחה וזכתה במנה המצטיינת. מיכל אנסקי אמרה על המנה שלה ש"היא מקורית וטעימה להפליא", וזה כל מה שהיא רצתה לשמוע. תפסנו אותה לראיון קצר, פתוח ומלא גאווה.
סופי ברכותינו, איך זה להיות מצטיינת?
"ההרגשה היא נפלאה. אני עדיין בעננים. כבר כמה פעמים הייתי בטוחה שזה יקרה לי וזה ביאס אותי שלא. אז סוף סוף זה באמת מגיע לי, אחרי שכמה פעמים זה היה על הקשקש".
הרגשת שסוף סוף קיבלת חותמת לכך שאת מתמודדת חזקה?
"שמע, אני לוקחת הכל ברוח ספורטיבית, את החותמת הזו יש לי מהמשפחה כבר המון זמן, אבל בכל זאת זה חשוב, נותן הרגשה טובה ומביא הרבה גאווה".
איך ההרגשה שלך עד עכשיו בתכנית. את מרגישה בנוח?
"זו חוויה מעולם אחר. כל פרק מבחינתי זו מתנה, וכל פרק זו הפתעה מחדש".
את מפתיעה גם את עצמך?
"בהחלט. לא האמנתי שאעמוד בלחצים האלה. אני אף פעם לא עבדתי עם סטופר".
דמיינת שתגיעי כל כך רחוק?
"כן, אני יודעת שאני בשלנית טובה. אני כל החיים מבשלת והיה לי חשוב להמשיך הלאה, להתקדם ולהילחם בתכנית ואני גאה בעצמי שאני מצליחה לעשות את זה".
את חושבת שתגיעי עד הגמר?
"כן. אני מקבלת הרבה תגובות טובות ואני יודעת שהיוכולות שלי טובות. הזמן שלי הגיע ואין לי ספק שאמשיך עד הסוף".
מה אומרים ברחוב?
"חבל על הזמן. כולם רוצים סלפי איתי ומבקשים חתימה. זה מאוד כיף לי ואני מקווה שבהמשך זה לא יהפוך למטרד. בינתיים אני מחבקת את הרגע".
מה השתנה בבישול שלך?
"אני מצלחתת הרבה יותר טוב. יש לי פתאום טוויסט של אומנות. גם בבית מרגישים את השינוי. הנסיעה לאיטליה פתחה לי את הראש ונתנה לי המון – טכניקות חדשות, שילובים חדשים ופתאום יש לי טוויסט באוכל. אנשים לא מאמינים לשינוי הזה".
ומה עם המנהג שסיפרת באודישן על הבישול בעירום? הוא השתנה?
"ממש לא השתנה, הוא לגמרי ממשיך. שום דבר לא השתנה. אני עושה את זה בבית עם חלונות סגורים, ליד בעלי. אין שום סיבה שמשהו ישתנה אצלי. בבישול אני מכסה רק את הסירים".
>>בואו להיות חברים בעמוד הפייסבוק של "מאסטר שף"
>> לעמוד המתמודד המלא של סופי פורת
"מאסטר שף": ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת