מרכיבים:
חציל
עגבניות שרי
שום
פלפלים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
2 ביצים
טחינה
כוסברה
ללחם בזלמה:
2 וחצי גרם שמרים יבשים או כפית שמרים טריים
כוס קמח לבן
קורט מלח
חצי כוס מים
כף שמן זית
לסלט:
מלפפונים
עגבניות
גזר
נענע
כוסברה
שמן זית
מיץ לימון
לסחוג:
2 פלפל ירוק חריף
כוס כוסברה קצוצה
2 שיני שום
רבע כוס שמן קנולה
מיץ מלימון אחד
מעט מלח
אופן ההכנה:
1. שורפים את החציל השלם על אש גלויה.
2. חותכים עגבניות שרי ומכניסים למחבת עם השום, הפלפלים, שמן זית, מלח ופלפל. מצמצמים את הרוטב.
3. פותחים את החציל לאורך, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומניחים מעליו את רוטב עגבניות המצומצם.
4. מכינים שתי ביצים עלומות ומניחים מעל. מזלפים טחינה וקוצצים כוסברה.
5. ללחם הבזלמה: ממיסים את השמרים במים, לשים עם הקמח והמלח ונותנים לבצק לתפוח מינימום חצי שעה.
6. פותחים את הבצק ושמים אותו על מחבת בלי שמן. הופכים עד ששני הצדדים מזהיבים על חום גבוה, או בתנור על חום של 300 מעלות ל-7 דקות. לאחר שמורידים מהאש (או מוציאים מהתנור) מברישים בשמן זית.
7. לסלט: קוצצים את כל הירקות ומתבלים בזמן זית ומיץ לימון.
8. לסחוג: קולים את הפלפלים החריפים ללא גרעינים על אש גלויה וטוחנים עם כל יתר המרכיבים.