נבחרת מאסטר שף - עונה 4

אוכל
אוכל
אוכל

הכירו את ריקי סויסה

היא בת 55, לא מוותרת על ביקור יומי בחדר כושר, חולמת לבשל לברברה סטרייסנד, והפאדיחה הכי גדולה שלה הייתה כשהכינה עוגה מושקעת ליום ההולדת של בעלה עם מלח במקום סוכר

מאסטר שף | פורסם 22/01/14 23:59

שם: ריקי סויסה
גיל: 55
מהיכן בארץ: מושב עשרת (ישובי גדרות)
תאריך לידה: 04/04/1958
מזל: טלה
מצב משפחתי: נשואה+3

תאר את עצמך ב -5 מילים:
אמא, סבתא, חמה, אוהבת ומעניקה אהבה דרך האוכל.

_OBJחמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
*
אני מתאמנת בחדר כושר בכל בוקר, חמש פעמים בשבוע בין שעה לשעתיים.
* הייתי גננת שנים רבות ובהמשך מורה לספורט לגיל הרך.
* כל מפגש עם הנכדים שלי מסתיים בהשתטחות על הרצפה, בניית פאזלים ומחבואים.
* העיסוקים המשותפים שלי ושל בעלי הם לבשל ולשיר ביחד.
* בשנים האחרונות התגברתי על מחלה לא נעימה ומורכבת.

מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה, ומאיפה?
אני מניחה שהפעם האחרונה הייתה "פיצה האט" לילדים שלי כשעוד גרו בבית.

אם היית תבלין, איזה תבלין היית?
פפריקה אדומה, חריפה ומעודנת.

על איזה מטבח גדלת?
המטבח המרוקאי.

על איזה מטבח אתה מגדל את ילדיך?
מטבח ים תיכוני.

לאיזה אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
ברברה סטרייסנד.

מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
שבוע אחרי שהתחתנתי, בעלי הגיע עם נתח בשר, ביקש שאבשל לו אותו וזה היה נראה כמו משהו בלתי אפשרי, צחקתי ואמרתי אני ממש לא יודעת לבשל. הוא ביקש שאתקשר לאמא שלו ואלמד לבשל את הבשר. הוא דיבר בכזאת פשטות ולכן אמרתי לעצמי שזה בטח קל ופשוט. התקשרתי לאמא שלו קיבלתי הנחיות ואפשר להגיד שיצא בסדר.

 מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
אפיתי עוגה ליום ההולדת של בעלי, עוגה מושקעת שעבדתי עליה מספר ימים, ובמקום סוכר שמתי מלח. היה שמח.

מתי התחלת לבשל, היכן למדת, ומאילו סגנונות את מושפעת?
התחלתי לבשל בגיל 21 מיד אחרי החתונה. מושפעת מהמטבח המרוקאי של חמותי ושל אימי, ולימים התחלתי לפתוח את הראש לסגנונות חדשים בכל מקום בו ביקרתי. לדוגמא: טעמים מאיטליה, יוון, צרפת וכו'. סגנון הבישול שלי הצטלב עם הסגנונות השונים במשך הזמן ואני חושבת שהמטבח שלי היום הוא המטבח המרוקאי החדש והמותאם לזמנינו.

למי את הכי אוהבת לבשל?
למשפחה שלי: הנכדים, הילדים וכמובן לבעלי.

מה את הכי אוהבת לאכול?
בשר על כל צורותיו.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
שמן זית, בשר ופלפל חריף.

מה העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
להוסיף תבלינים תמיד בזמן המדויק בו הם צריכים להיכנס.

מה הסטייה הקולינרית שלך?
למחזר ולשחזר מנה קיימת - אני אלופה בלקחת מהנ שנשארה מהצהריים ולתת לה טוייסט.

מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך באוכל?
אני חולת פלאפל.

מהי מנת הדגל שלך?
זנב שור על מצע חיטה.

איזה מטבח הכי מסקרן אותך?
המטבח האיטלקי.

מהו המאכל הכי אקזוטי שיצא לך לטעום?
אקזוטי זה פחות הקטע שלי.

>>לכל המתכונים של ריקי סויסה

ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
תגיות: מאסטר שף   ריקי סויסה  
ריקי סוויסה

 

 

תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן