הכירו את נוף עתאמנה אסמעיל
היא בת 32, בעלת תואר ד"ר בביולוגיה וכבר הספיקה לעשות ארבעה תארי פוסט דוקטורט נוספים. היא מכורה לשווקי אוכל והייתה שמחה ללמוד על המטבח האפריקאי, ולמרות שהיא אוהבת לשחזר מנות שנכחדו מהמטבח הערבי היא לא מוותרת על מקרוני אנד צ'יז מקופסא
שם: נוף עתאמנה-אסמעיל
גיל: 32
מהיכן בארץ: באקה אל גרבייה
תאריך לידה: 27.02.1981
מזל: דגים
מצב משפחתי: נשואה + 3
תאר את עצמך ב -5 מילים:
אמא, בשלנית, מדענית, אוהבת לצחוק
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
* אני מחזיקה בתואר ד"ר לביולוגיה וכבר עשיתי ארבעה תארי פוסט דוקטורט מאז.
* למדתי בבית ספר יהודי.
* אני מכורה לשווקים של אוכל, זה הבילוי האולטימטיבי בעיניי.
* אני אף פעם לא קונה קינוחים ומכינה הכל בבית.
* יש לי ילד בן 6 ותאומים בני שנה ו-8 חודשים. בעיניי הם ההישג הגדול ביותר שלי.
מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה, ומאיפה?
אני לא מזמינה אוכל הביתה. לצערי לרוב המסעדות אין שירות משלוחים לבאקה.
אם היית תבלין, איזה תבלין היית?
אני חושבת שהייתי פלפל שחור, כי אי אפשר לבשל בלעדיו.
על איזה מטבח גדלת?
גדלתי בעיקר על המטבח הערבי
על איזה מטבח את מגדלת את ילדיך?
הילדים שלי גדלים על כל מה שטעים, האוכל שלי משלב מטבחים שונים מרחבי העולם.
לאיזה אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
הייתי רוצה להכין ארוחה חגיגית לאלברט איינשטיין, כי מעניין אותי לשמוע את הניתוח המדעי שלו לאוכל.
מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
אני זוכרת את סבתא שלי מכינה עוגת תפוזים בחושה ואני יושבת על השיש, ליד המיקסר, ומקשיבה להסבר שלה על השלבים השונים בדרך להכנת העוגה.
מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
הכנתי עוגת בראוניז-שוקולד-גבינה מפנקת ומושקעת. כשהגיעו האורחים והגשתי את הקינוח פתאום אני רואה את כולם יורקים את העוגה החוצה. כך גיליתי ששמתי מלח במקום סוכר.
מתי התחלת לבשל?
התחלתי לעזור לשתי הסבתות שלי כבר בגיל 6-7. אבל באופן עצמאי אני מבשלת מגיל 13.
למי את הכי אוהבת לבשל?
אני נהנית לבשל לכל האנשים שאני אוהבת ולכל מי שאוהב לאכול ומעריך אוכל טוב.
מה את הכי אוהבת לאכול?
סטייק טוב
קמח, שמן זית ושום
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
בזמן שאני מכינה את המנה חשוב לטעום בכל שלב מחדש.
מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך בכל הנוגע לאוכל?
אני אוהבת לאכול מקרוני אנד צ'יז מקופסה אינסטנט.
מהי הארוחה האהובה עליך ביום?
ארוחת הערב. כי כל המשפחה יושבת ברוגע מסביב לשולחן ומדברים על אירועי היום.
מה הסטייה הקולינרית שלך?
לקחת מנות מהמטבח הערבי העתיק, כאלה שלצערי הרב נכחדו, ולהכין אותן בדרך מודרנית יותר עם הגשה מפתיעה.
מהי מנת הדגל שלך?
עוגת קובה עם חצילים עגבניות וטחינה.
איזה מטבח הכי מסקרן אותך?
כל המטבחים מעוררים אצלי המון סקרנות, במיוחד אלו שלא זכיתי לטעום מהם. למשל הייתי שמחה להכיר את המטבחים של מרכז אפריקה.
מהו המאכל הכי אקזוטי שיצא לך לטעום?
תבשיל בשם "הוט-פוט" מהמטבח הסיני. מדובר על סיר עם ציר מבעבע שלתוכו מכניסים גם ירקות מסוגים שונים וגם נתחי בשר, עוף ואברי פנים.