מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.
אייל שני הכיר למתמודדים את "המלכה של המטבח", וכל אחד מהם התבקש להכין מנה מלוחה ומנה מתוקה כדי להבטיח לעצמו מקום בחצי הגמר. רוצים לנסות את העגבניות עטופות בבצק של אליהב, את המילפיי של גילי ואת המרק של שי? קבלו את כל המתכונים מהתכנית
עדי גבאי
מאסטר שף
פורסם:
הקישור הועתק
בחלק הראשון של רבע הגמר התבקשו המתמודדים שנשארו בנבחרת של מאסטר שף לעמוד בקריטריון הכי גבוה של השופט אייל שני, ולהכין מנות שהמרכיב העיקרי בהן הוא עגבנייה. כל אחד מהם הכין מנה מלוחה ומנה מתוקה, וגם הפעם זה לא היה פשוט.
כמו חלק גדול מהמתמודדים, גם שי לא היה בטוח מה הוא רוצה להכין כדי להרשים את השופטים. הוא התחיל עם מילפיי, החליף כיוון ושינה מרכיבים ובסופו של דבר בחר לגוון עם טארט ומרק מינסטרונה.
אחרי משימת הסנדביץ' קיבלה גילי כוחות מחודשים, וניגשה למשימת העגבנייה כשהיא בטוחה בעצמה. במהלך הבישול נראה היה שהאנרגיות החיוביות עשו לה טוב, והיא הצליחה במהרה להחליט על מנות עגבנייה מקוריות.
במהלך משימת העגבנייה דיבר אליהב רבות על ההשפעות שהוא מביא איתו מהבית. אחרי שהתלבט בין מילפיי לבין מנה אחרת, החליט אליהב ללכת עם האינטואיציות והפתיע עם מנת עגבניות מרשימה במיוחד.
כבר מהצעד הראשון שלה במזווה נראה היה כי איריס חווה קשיים עם משימת העגבנייה. היא הודתה שעגבנייה זה לא הצד החזק שלה, אך בסופו של דבר הצליחה לשלב בין השפעות המטבח העולמי לבין המנות שהגישה לשופטים.
במשימה הקודמת נבחרה המנה של אבי כמצטיינת, מה שהקנה לו יתרון משמעותי: הוא ידע על משימת העגבניות לפני כולם, וקיבל מקדמה במהלכה היה יכול לתכנן היטב מה להכין.
עמנואל לקח סיכון גדול במהלך משימת העגבנייה. הוא מעולם לא ניסה להכין גלידת עגבניות, אך בחר בכל זאת לעשות זאת. לצד המנה הזו, הוא הכין גם טארט עגבניות מלוח בו הוא שולט טוב יותר.