מוצאי שבת בגמר מאסטר שף: שני חידושים שמעולם לא היו
במהלך הגמר ייערכו לראשונה שני חידושים שמעולם לא היו במאסטר שף. הראשון הוא מבחן טעימה עיוורת שיעברו השופטים, והשני הוא שיטת ניקוד בה יקבלו המתמודדים ציון ספציפי על המנה. מתרגשים? קבלו את כל הפרטים על האירוע
הגמר הגדול של מאסטר שף יצא לדרך, והפעם הוא עומד להיות יוצא דופן במיוחד: לראשונה בעולם תתקיים בגמר מאסטר שף טעימה עיוורת של השופטים. שלושת הפיינליסטים, אבי לוי, אליהב שאשון ועמנואל רוזנצווייג, יבצעו את המשימה כאשר השופטים אינם באולפן והמנות יוגשו אליהם על ידי מלצרים במטרה שלא יידעו מי המתמודד שהכין כל מנה.
שלישיית הגמר. איך תשפיע הטעימה העיוורת על התחרות?
למעשה, זו הפעם הראשונה שטעימה עיוורת של השופטים מתקיימת בפורמט העולמי בכלל ובארץ בפרט. מעניין יהיה לראות אם הדרך הארוכה שעשו השופטים והמתמודדים תסייע להם לזהות איזו מנה הוכנה על ידי כל פיינליסט. אך זה לא נגמר שם.
שיטת ניקוד חדשה
חידוש נוסף בגמר יבוא לידי ביטוי בשיטת הניקוד של השופטים. בניגוד לשאר העונה, במהלך הגמר השופטים ידרגו את מנות הפיינליסטים לפי ניקוד של 1 עד 10, כאשר 10 הוא הציון הגבוה ביותר. שני הפיינליסטים שיקבלו את הניקוד הגבוה בחלק הראשון של הגמר יעלו למשימת ראש בראש ויתחרו על התואר "המאסטר שף הבא של ישראל". מי זה יהיה? ביום שבת נקבל את כל התשובות.
רציתי להגיד לכם תודה על עונה נפלאה שנתתם לנו. לא פספסתי שום פרק וכל רגע היה שווה לראות!
עריכת הפרקים, בחירת האנשים לתוכנית, צוות השופטים והחידושים המעניינים בכל פרק. כל זה עשה עונה מצליחה בז'אנר הריאליטי ואולי העונה הטובה היחידה בריאליטי בישראל.
אליהב יש לו קריירה כבר בעיצובים, עמנואל עשה דרך יפה כטייס, לאבי הכי מגיע לקבל את המענק שיתחיל דרך חדשה ונפלאה להגשים את עצמו. הלוואי ואבי יקח הוא צריך את זה יותר משתי המתמודדים הנוספים
תנו לאבי לזכות לפחות זה ייתן לו מדרגה בחיים וזה ממש לא משנה שהוא לא "מכיר" מטבחים אחרים...שטויות . העיקר זה לדעת לחדש כל פעם דווקא בתחום שלך ולא כל פעם להביא משהו מפה ומשם . למרות שאליהב המתוק ועמנואל המקסים אכן מוכשרים הם לא יעזבו את העיסוק שלהם המרכזי ויפתחו מסעדה...
בהצלחה!!!
מחכה
אני מקווה שהשיקולים יהיו נקיים, אני בטוחה שאבי לא היה רוצה לזכות בגלל חמלה או רחמים או שיקולים זרים כאלו או אחרים. בכדי להרגיש טוב עם הזכיה הוא צריך לזכות בגלל המנות המצויינות שיעשה ולא שום דבר אחר!
אין ספק שהתוכנית היא מצויינת הפיינליסטים מוכשרים ברמות!! היתכן שאפשר לחלק תואר שווה ? מגיע לשלושתם לזכות! אי אפשר לתת לאחד את הזכיה ולשניים אחרים כלום! כל הכבוד!!!
לאבי אין מושג בבישול חוץ מהאוכל המרוקאי, אחד שמגיע לגמר חייב שיהיה לו ידע במאכלי מהעולם ולאבי אין מושג קלוש. תמוה בעיני כיצד הגיע לגמר ואילו גילי ואיריס הלכו הביתה.
אני רוצה לציין לטובה, ובמיוחד לאור החידושים המוזכרים כאן, שבאמת בתכנית זאת, בניגוד לתכניות תחרותיות אחרות, השפיטה נעשית על סמך המנות, בכל פעם מחדש, והשופטים מצליחים בד"כ לשים בצד את הסיפורים האישיים שמשפיעים עליהם.
החידושים המוזכרים כאן, יעזרו להם בכך מאוד, ואנחנו נדע כיצד הם לא מושפעים.
דבר נוסף וחשוב, שבד"כ רוב השופטים במאסטר שף הישראלי מכבדים אותו, הוא נתינת הסבר מפורט על מרכיבי השפיטה. לא מספיק להגיד לבן אדם שבישל טעים או לא טעים, חשוב מאוד להסביר מה הוא עשה נכון, מה יצא נכון, ומה עשה ויצא לא נכון, ולמה. זו שפיטה מקצועית, ואני שמחה שמאסטר שף (בניגוד למה שקורה למשל בד"כ בכוכב נולד) לא מסתפקים באמירה הכללית, אלה יורדים לפרטיה (בטוב, וברע).
על המתמודדים, בהחלט אנשים שהראו רמה גבוהה מאוד של בישול והצליחו להטעים את הרמה למשימות.
כמובן שהיו עוד מספר ראויים לגמר, אבל בסופו של דבר, על פי המנות שנעשו בתכנית, הם זכו, כי הגיע להם.
הלוואי וכל תכניות הטלויזיה התחרותיות היו כאלה מקצועיות.
אני ממש מחכה לגמר..כל המתמודדים מצויינים מגיע לכל אחד לזכות למרות שאני אישית מעדיפה את אבי הוא פשוט מרגש אותי.
אני כל שבוע מכינה מתכון מתוך התוכנית וזה פשוט כיף גדול.בהצלחה לכולם!!!
המזל שלהם שזה בערוץ שתיים ששם יש רייטינג לא משקף , זה נקרא ייתרון הראשוניות ,יש להם 15 אחוז רייטינג פיקס גם אם הם ישדרו מסך שחור , תוכנית כזאת בערוץ עשר לא משיגה יותר מ 7 אחוזים , אבל את מי זה מעניין הקפיטאליזים החזירי של קשת פשוט בלתי נסבל הם קונים כל מה שזז יוצרים מונופול משפיל , ושוטפים את המוח של הציבור בצורה חריפה מאוד בתכנים שהם קובעים , כל הנוער שלנו בנוי בצלמם המזעזע , לא יודע כל הסיפור הזה של קשת לא נראה טוב , אגב יש סיכוי שהם יצנזרו את הטוק בק הזה למרות שרק אמת נאמרת פה , לא משהו שהם לא מעידים על עצמם , בכל מקרה חג שמייח !!!
למה אתה יהיר? כי אתה חושב שאתה מספיק חשוב שיצנזרו אותך.למה מי אתה? מה השכלתך המדעית, שאתה זורק כאן אקסיומות כאילו אתה איזה פרופסור לסוציולוגיית המונים?
עקרונית אני יכול להסכים איתך. הטלוויזיה והריאליטי אצלנו ובכל העולם נמוך מאד, גרוע, דוחה ואני אפילו לא מחובר לשום כבלים או יס.רואה לפי בחירה אישית במחשב. אבל...מאסטר שף 2 זו תכנית מרגשת, נהדרת על מזון שכולנו אוהבים (בעצמיבשלן חובב ומעריץ של רושפלד וחיים כהן) ערוך מעולה, ובאמת אחת מהתכניות הטובות בטלוויזיה. כייף לראות המנות ,כיצד מכינים, כיצד בוכים, וכיצד זוכים! אז מה את בלונדינית (סליחה בלונדי) מקטרת? את לא מבשלת? אתה לא אופה? את יודעת מה זה מסעדה חוץ משיפודים ושארמה עם חומוס בלאפה? לך חפש חיים.
ואז יהיה אפשר לפתוח עוד מסעדת פועלים עם קיציצות טעימות במגוון סוגים.
והשופטים יוכלו להתמוגג על האוטנטיות ובית אבא ולרוץ לחפש משהוא לשתות להוריד את החריפות.
אבל זה יהיה אותנטי ואמיתי
האם השופטים קשורים להמצאת המשימות? פשוט מככבים ובענק, משימות וחידושים מלהיבים ומרתקים. ואני חושבת שזה ממש פיירי שיש מבחן טעימות אנונימי למרות שתכלס יש לכל מועמד תביעת יד מאד שונה וייחודית, ולמרות זאת - מאד הוגן לעשות מבחן טעימות שכזה. כמו בבחינות הפסיכומטריות...