רגע האמת: על פניו, בין אסתר ביטון, נטלי מזרחי אמרל ואיתי דגן אין הרבה במשותף. אבל אז הם מתחילים לבשל, והכל מתבהר ומתחבר. מחר (שבת), הם יכנסו בפעם האחרונה אל המטבח ובסיום הערב ייצא או תצא "המאסטר שף הבא של ישראל" (הגמר הגדול אחרי החדשות, ערוץ 12).
ואכן, הדרך לשם הייתה רצופה בחוויות, חלקן מדהימות ואחרות מורכבות יותר. רגע לפני שהכל יסתיים, חזרנו למספר נקודות שראויות לציון בדרך של שלושת הפיינליסטים לגמר התוכנית והבנו - כל אחד ואחת עברו מסע משלהם, דרך ייחודית וחלום גדול - ועכשיו הם נחושים להיות אלו שיקטפו את התואר הנכסף בסופה של התחרות.
אסתר ביטון
ההיכרות הראשונה - אסתר, לא בדיוק מה שחשבתם
בקרב הראש בראש אסתר התחרתה בגיא אמן החושים, אבל אלו היו דווקא היא והציפורניים שהיממו את השופטים. אהרוני דרש מנה מסעירה, וזה בדיוק מה שקרה כשראה את כריות תפוח האדמה שהכינה אסתר. ואז הגיע האודישן. האישיות התוססת, הכנות וערבוב הסלט בעזרת הציפורניים כבשו את השופטים עוד לפני שטעמו ביס אחד. ואחרי הביס, זה כבר היה סיפור אהבה של ממש ומקום בשלב הבא.
רגע של קושי: כשהאמונה והתחרות התנגשו
קרב הזוגות הגדול חיבר בין שני מתמודדים שאפתניים ויצירתיים במיוחד כשאסתר ובר לוי עבדו ביחד. כל אחד בחר חומרי גלם, והיה עליהם להרכיב מנה משותפת שתעלה אותם למרפסת. במילים פשוטות, זו פשוט לא הייתה המשימה של אסתר, וכזו שהקשתה עליה גם מעבר לתחרות. היא נדרשה לבשל מנה שמורכבת מבשר ומחלב - דבר שגרר תחושות קשות. "קשה לי עם זה, אני לא מבשלת ככה ואין לנו אפשרות למצוא תחליף", הסבירה את ההחלטה בכל זאת להשתתף במשימה. לצד הצלחות רבות, זה ללא ספק היה רגע מורכב בעבור אסתר בתחרות.
רגע השיא: לבד על הגג
מלבד זכייה, זה כנראה רגע השיא הנחשק ביותר שאפשר להגיע אליו ב"מאסטר שף". לבלות לבד על המרפסת, נישא מעל כולם בזכות מנה שפשוט הייתה טעימה בהרבה. זה בדיוק מה שהשיגה אסתר בקרב הקציצות כשקטפה את הכרטיס הראשון לרבע הגמר. "מצאנו רק אחד או אחת שראוי לעלות למרפסת, וזו אסתר. המנה הייתה על גבול הגאונות", אמר אייל שני. אסתר לא הצליחה להסתיר את ההתרגשות: "זה לא מובן מאליו, בכל פעם זה מרגש".
חצי הגמר: הכי קשה שאפשר
לחץ, מתח, חרדה. אלו רק חלק מהתחושות שליוו את אסתר בשלב הדו-קרבים של חצי הגמר. כדי לזכות בכרטיס הנכסף, היא נדרשה להתחרות בשני קרבות ראש בראש, תחילה מול איתי ובהמשך נגד ניסים. בהזדמנות האחרונה, אסתר עשתה את העבודה והגיעה למקום שעליו חלמה מהרגע שבו צעדה למטבח בפעם הראשונה. לחץ ומתח אמרנו? אז את חצי הגמר היא סיימה דווקא עם התרגשות, שמחה ואמונה בעצמה. עכשיו נותר לה עוד צעד אחד כדי להיות "המאסטר שף הבאה של ישראל".
איתי דגן
ההיכרות הראשונה: השנה חתונה ממש לא בתמונה
את איתי פגשנו בפעם הראשונה בראש בראש עם קינוח שהפתיע את השופטים, מילפיי קורנפלקס עם קרם תירס וקולי פטל, על מצע קרם זעתר. סף הלחץ של דגן היה גבוה במיוחד, ובסופו של דבר קיבלו השופטים החלטה פה אחד כי הקינוח שלו הוא המנצח ושאותו הם חייבים לפגוש. ואז הגיע הזמן לאודישן ב-10 עיניים מול השופטים. הם היו משוכנעים שמדובר באישה, ולכן עוצמת ההלם והתדהמה היו גדולים כשנכנס איתי. "אני לא מוכן שתהיה גבר, זו אישה מוחלטת, זו הטעיה", אמר השופט אייל שני ומיד דאג דגן לציין שבעבורו מדובר במחמאה גדולה. כשסיפר על עצמו, השופטים התעכבו על העובדה כי הוא בזוגיות כבר תשע שנים ועדיין לא הציע נישואין. בתגובה לשאלת השאלות, ענה דגן לחיים כהן: "לך אני לא יכול להגיד שתעזוב אותי". בין לבין, איתי הכין את המנה שהעבירה אותו לשלב הבא, כרישה במילוי פריקי עם עשבי תיבול מונחת על יוגורט חם.
רגע של קושי: לפעמים דברים משתבשים לטובה
גם לטובים ביותר קורה שמשהו מתפקשש. דגן ועמית בזילר צוותו ביחד במשימת הזוגות והכינו מנה שהיו בטוחים שתעלה אותם למרפסת אבל השופטים חשבו אחרת. המנה הייתה טורטליני במילוי בשמל, ברוטב של קציפת תירס וחתיכות מוסר ים. הבצק לא בושל מספיק, הדג לא התחבר והטורטליני היה גדול מדי. השופטים המאוכזבים הביעו את דעתם הנוקשה על המנה והשאירו את דגן ובזילר המבואסים להמשיך להתחרות במשימה זוגית נוספת. הפעם, הם הצליחו להזכיר כמה שהם מוכשרים ולעלות למרפסת עם מנה מוצלחת וטעימה.
רגע השיא: (כמעט) כמו מקצוען
במשימת השף המפורסם היה על המתמודדים לגבור על השף המוערך דיוויד פרנקל ולהכין מנה שתנצח אותו. השופטים טעמו את מנות הטעימה העיוורת ולאחר מכן הכריזו על הטעימה ביותר. אומנם דגן לא גבר על מנת השף אבל הוא בהחלט נתן את כל כולו למשימה והיה מאוד קרוב. עד כדי כך שלרגע השופטים תהו אם זו המנה שהכין פרנקל. המנה הייתה "קוקי סאן ז'אק" מרגלי פטריות על קרם קולורבי ושיפודי פטריה צלויה. בדומה לאודישן, השופטים הסכימו פה אחד כי המנה שהכין היא לא פחות ממצוינת.
חצי הגמר: סימן השאלה שהפך לסימן קריאה
איתי הגיע לקרבות חצי הגמר במטרה ברורה: להפוך סימני שאלה לסימני קריאה. יגבר על אסתר בדו-קרב? יגבר! יהיה הראשון שיבטיח מקום באירוע השיא של העונה? אין שאלה בכלל! מנת השורש סלרי המעושן שהכין הייתה מינימליסטית, ועדיין מפוארת, כפי שהיטיבו לתאר זאת השופטים. בשביל אייל המנה הייתה מסתורית, ולאחר התלבטות וקרב ענקים מול אסתר - איתי העפיל לגמר הגדול. האם הוא יצליח לעשות ללכת עד הסוף? הוא כבר הראה לנו שאיפה שיש סימני שאלה הוא דואג להחליף לסימני קריאה.
נטלי מזרחי אמרל
ההיכרות הראשונה: מהודו, באהבה
כל מסע, ארוך ככל שיהיה, מתחיל בצעד אחד. במקרה של נטלי מזרחי אמרל היה זה סיר שאליו הוכנס דג מאודה. קרב הראש בראש דרש מנטלי לבשל עם ג'ינג'ר. למרות מוצאה ההודי, נטלי הפתיעה כשהחליטה להכין מנה מהמטבח הסיני הקלאסי: דג מאודה בסגנון קנטונזי. "המנה יפיפייה , טעימה ועדינה", אמר אהרוני ורותי המשיכה, "היא עשויה נהדר. הייתי שמחה לאכול אותה בכל מקום". השופטים התאהבו במקום ורצו לראות אותה באודישן. מהמטבח הסיני, באודישן נטלי חזרה למקורות והכינה מנת דג טיקה מסאללה, שכלל רוטב חלומי אחד שכבש את אהרוני. ואין טעם לנסות ולבנות מתח, הרי מדובר בפיינליסטית שנחשבת למועמדת טבעית לזכייה מהרגע הראשון. המנה הייתה הצלחה מטאורית. "הכנת מנת ראש בראש טעימה, וזו אפילו טעימה יותר", החמיאה רותי. אהרוני היה פיוטי יותר: "זו מנה מושלמת, אין לי מילה אחרת. זה אחד הרטבים הטעימים שטעמתי בחיי, הוא כל כך מחמיא לדג. את יכולה כבר עכשיו לפתוח מסעדה בתל אביב ולהצטיין". נטלי קיבלה ארבעה "כן" - ואפילו סינר בליווי שיר הודי מחיים כהן.
רגע של קושי: הדחה - ואז הבשורה המשמחת
והיה גם רגע שבו נטלי כבר חשבה כי הודחה מהתחרות. זה קרה במשימת המכירה הפומבית כשהמזווה נסגר ונטלי הרגישה שהמשימה תהיה מאתגרת. "משימה משוגעת. זה כמו הימור על סטרואידים", אמרה ברגע שהבינה שהפעם כל החוקים משתנים. אם נרצה לסכם את המשימה במילה אחת, אפשר להשתמש ב"בלבול". אבל היו שם גם אלתור, תעוזה וחשיבה יצירתית. "אני לא שמחה מהמנה. דחפתי את עצמי לקצה וגיליתי שאני אוהבת לקחת סיכונים. לא מבינה למה אני עושה את זה, אולי בגלל האדרנלין", אמרה כשהשופטים טעמו. במעמד ההדחה נטלי נותרה לבדה מול השופטים, רק כדי לגלות שהם דווקא מאוד נהנו - ולא מתכוונים לוותר עליה.
רגע השיא: בורקס, בכלל לא כמו שהכרתם
מוצאה ההודי היווה יתרון בעבור נטלי, אך הייתה משימה שדווקא ניתן היה לחשוב כי מדובר בחיסרון: משימת הבורקס. אבל כפי שהרגילה את השופטים והצופים, זו הייתה הזדמנות לחשיבה יצירתית והפתעה קולינרית, מנה קלאסית בצורה הכי לא קלאסית שניתן לדמיין. כך הגיחה לעולם סמוסת הגבינה. "זה מלחיץ מאוד, אני מתמודדת בשבעה ישראלים שאכלו בורקסים כל חייהם. אתחרה איתם בצורה שאני מבינה, אביא את הודו לבורקס", הכריזה. התוצאה הייתה נפלאה, והשופטים התמוגגו. "העבודה עם האוויר פשוט מושלמת, האוויר מתפקד כמרכיב במנה. מעבר המרקמים מושלם", הצליח למצוא את הזווית הייחודית פעם נוספת אייל שני.
חצי הגמר: פנקוטה כזו חיים כהן לא טעם בחייו
כדי לעלות לגמר היה על נטלי לגבור בדו-קרב ראש בראש על ניסים. "הלב שלי נפל לרצפה, אני רועדת כולי", אמרה רגע לפני שחום המטבח עלה. עכשיו המנה הטובה תנצח, ונטלי בחרה לקחת הימור (בפעם המי יודע כמה בתחרות) כשהכינה פנקוטה עם טוויל שנתן פריכות. בקרב טיטנים של ממש, נטלי יצאה כשידה על העליונה, ועלתה לגמר הגדול. "אחת הפנקוטות הטובות שאכלתי בחיי", חתם חיים. אחרי המסע שעברה, נותרה שאלה אחת פתוחה, שתקבל תשובה במוצאי שבת בגמר: האם נטלי תהיה המאסטר שף הבאה של ישראל?