במהלך משימת העלים הירוקים אשר חרצה הערב (ראשון) את גורלו ב"מאסטר שף", אור ונגנהיים העיד כי הוא אוהב מנות צבעוניות, כאלו שעושות ירוק בעיניים. הוא הרגיש טוב במהלך ההכנות, טעם ואהב את מה שיצא לו, אך כשהגיע לשולחן השופטים הוא הופתע לגלות שדעתם שונה משלו. "התאכזבתי שדווקא כאן הודחתי", שיתף ונגנהיים, "לאורך הדרך המנות שלי היות טובות. אמנם היו לי במנה הזאת כל מיני טעויות, בעיקר בצלחות, אבל היא הייתה טובה. עם זאת, בסופו של דבר זה המשחק והשופטים פחות אהבו אותו".
ונגנהיים הופתע לגלות שהוא המודח, גם בגלל שהרגיש שפעם אחר פעם הוא מגיש מנות שמייצגות אותו בכבוד וגם בגלל שבמשימה הקודמת הוא הצטיין. "אהבו את כל המנות שהגשתי, ואז פתאום משום מקום אחרי שהייתי מצטיין הודחתי על מנה שלדעתי לא הייתה רעה, זה פחות נעים".
מה בעצם השתבש?
"רוב הכשלים היו בסגירה של המנה. בין אם מדובר בהגשה בצלחת הלא נכונה, או בפטרוזיליה שסידרתי מלמעלה. בסופו של דבר רציתי להגיש את הראגו של המנגולד והירוקים, ולא שהמנה תשחה ביוגורט כלשהו, כנראה שהשופטים פחות התחברו לזה"
אתה חושב שההדחה מוצדקת?
"המנה לא חפה מטעויות, אבל אם לרגע נסתכל על הדרך שעברתי בתוכנית אז לדעתי ההדחה לא הייתה מוצדקת. מצד שני אי אפשר לשים בצד את העובדה שבכל משימה יש הדחה ואסור לעשות טעויות. כנראה שעשיתי - וזה המשחק".
איך הרגשת כשהבנת שאתה מודח?
"אני לא חושב שעיכלתי את זה שיש סיכוי שאני אהיה מודח, גם אחרי ששפטו אותי. אבל ככל שעבר הזמן, המחשבות החלו לחלחל והתחלתי להבין שאנחנו הולכים ומצטמצמים. הרגשתי אכזבה, קצת באסה, אבל היה לי מאוד כיף בתוכנית, למדתי והתפתחתי".
לא פעם במהלך השיחה ונגנהיים העיד כי הוא מעריך את הדרך שעבר ב"מאסטר שף", כי הוא חושב שהיא העצימה אותו והעשירה את הידע שלו. דרך שבמהלכה הוא איבד את חברו הטוב ביותר אשר הלך לעולמו וסיים מערכת יחסים עם בת חמש שנים. "התחזקתי מ'מאסטר שף', למדתי על עצמי המון. אבל מצד שני זאת הייתה תקופה של פרידות בחיים שלי. במהלך הצילומים לתוכנית נפרדתי מהחבר הכי טוב שלי שנפטר ובמהלך השידור נפרדתי מבת הזוג שלי. כל החוויה הזאת הייתה רכבת הרים מטורפת. מצד אחד היה הייפ היסטרי של ביטחון ולמידה ומצד שני התרחשו אירועים שהזכירו לי שאלה עדיין החיים".
איך זה היה לעבור את המסע הזה בזמן שבחיים האישיים קורים כל כך הרבה דברים?
"מצד אחד היו מטענים שהשפיעו עלי ועל ההנאה שלי בחוויה המטורפת הזה, אבל מצד שני החוויה מאוד חיזקה אותי, אולי בזכותה היה לי יותר קל, בעירבון מוגבל כמובן, להתמודד עם כל הדברים האלה. אני חושב שכל סוף הוא התחלה ובמקרה הזה זה בדיוק מה שהתוכנית עשתה לי".
מצאת שקט במטבח?
"המטבח הוא המקום בו אני נרגע, חוזר לפוקוס משגרת החיים המאוד עמוסה שיש לי. אני יכול לחזור מיום עבודה מאוד ארוך ובמקום ללכת לישון אני מוצא את עצמי כמה שעות במטבח עושה ניסויים. שם אני מקבל אנרגיה להמשיך את שאר הדברים שאני עושה. כמו כן, במטבח אני מביא לידי ביטוי את היצירתיות שלי יכולות העבודה שלי עם הידיים".
תמשיך לבשל?
"ברור, התוכנית גרמה לי להבין איזה מקום משמעותי יש לבישול בחיים שלי, ויותר מזה בנשמה שלי. עכשיו אני מתכוון לקחת את למקום קצת יותר רציני. אני לא אומר שאני אפתח בקריירה ואכנס פול טיים לעולם הבישול – אבל אני כן אתבל את החיים שלי".
איפה נראה אותך עוד חמש שנים?
"לצד העבודה שלי שאני מאוד אוהב, תראו אותי מבשל בפרסיה יותר ומגיע לעוד אנשים דרך הבישול".