כשעדן ים ראובן הייתה בסך הכל בת ארבע, אביה נכנס לכלא בשל אלימות במשפחה. היא גדלה במציאות חיים לא קלה ומורכבת במיוחד עבור ילדה שרק התחילה את דרכה בעולם, מה שגרם לה לחשוש ממערכות יחסים. אלא שאז היא הכירה בחור בשם בן בקרנבל המפורסם בברזיל ואחרי שנה וחצי של חברות אפלטונית במהלכה נבנה בסיס של אמון, השניים נהיו זוג.
ארבע שנים קדימה, השניים מתגוררים יחדיו ועדן מצאה במטבח מקור לפורקן והתאהבה בשקט שהוא מעניק לה. על כך היא סיפרה בתחילת דרכה ב"מאסטר שף" אשר הסתיימה הערב (רביעי) בהדחה מפתיעה אחרי משימת ההמבורגר שגזרה את גורלה בתחרות.
"אני מתחרטת על כך שהכנתי את ההמבורגר מבשר, זאת הייתה הטעות שלי", אמרה ראובן שלא חשבה שדרכה בתחרות תסתיים בשלב זה והסבירה: "אני לא מתעסקת בבשר ביום-יום שלי. לגבי הבצק הייתי צריכה להכניס אותו כמה דקות קודם לאפייה, לא חישבתי נכון את הזמנים. אבל אני לא מצטערת בכלל על כך שהכנתי את הלחמנייה לבד. טוב שעשיתי את זה".
מה בעצם השתבש?
"אני לא מתעסקת עם בשר ורק בדיעבד אמרתי לעצמי שהייתי מכינה קציצה מירקות שעפים עליה בבית. שאלתי את עצמי למה לא עשיתי את זה, אבל אני חושבת שבגלל שאמרו לנו כל הזמן 'תכינו המבורגר עסיסי' ישר חשבתי על בשר והמיץ שיוצא ממנו בזמן הביס".
המילה עסיסי התקשרה לך לבשר.
"כן ויש דברים אחרים. גם אם הייתי מכינה את הקציצה מירקות, דגים או מעוף זה היה יכול לצאת סופר עסיסי".
מה עבר לך בראש כשבישלת במשימה?
"ירד עלי מסך שחור ברגע שהשופטים אמרו שהמשימה היא להכין המבורגר, היה לי סלט בראש. לא הצלחתי לחשוב על אופציה למנה, לקח לי המון זמן להבין מה אני עושה בכלל להבדיל מהמשימות הקודמות. רציתי להצליח, אבל הייתי נורא מבולבלת ובלחץ. אבל אני גם זוכרת שמאוד נהניתי, לפחות עד הרגע שאמרו לי שאני המודחת".
את חושבת שההדחה מוצדקת?
"לא. עד אותה מנה מאוד אהבו אותי, קיבלתי ביקורות טובות ועליתי למרפסת וההדחה הזאת מאוד הפתיעה אותי. באיזשהו מקום זה מבאס כי יש וואן שוט להצליח בשלב הזה של המשימות, אם לא הצלחת הודחת, לא הייתה אופציה לתקן או לעשות משהו טוב יותר. זה מנגן על מיתרי הלב אבל בסופו של דבר ידעתי שבאתי לתחרות ויש מצב שאני לא ממשיכה אחרי כל שלב".
הכנת את עצמך מראש.
"לא לשלב הזה, הייתי בטוחה שאני אגיע קצת רחוק יותר. עם זאת, כן לקחתי בחשבון שזה יכול לקרות ואני זוכרת שבבקרים כולנו היינו בלחץ כי יש מצב שזאת תהיה הפעם האחרונה שלנו בתחרות. כולם חוו את זה בשלב זה".
במהלך ההכנות, ראובן סיפרה בגילוי לב כי היא לא ידעה איך ואיפה לפרוק את התחושות שלה במהלך הילדות. כשעברה לגור עם בן זוגה בן היא מצאה במטבח אי של שקט. "המטבח נותן לי שלווה, נותן לי את האפשרות לעשות חשבון נפש ולהירגע. להבין דברים בצורה אחרת. יש בזה משהו שאתה מתנתק ומסור כי אין מקום לדברים אחרים, אתה נטו בזה וזה הזמן לחשוב מעומק הלב ולא להיות שיפוטי כלפי דבר".
בן זוגך גם מבשל?
"לא הוא לא מתקרב לי למטבח, הוא יודע שאסור – זה קו אדום".
סיפרת שבמהלך השנים פחדת מהמקום של זוגיות, ואז בן הגיע. איך זה התחיל ביניכם?
"שנה וחצי אחרי שחזרנו מהקרנבל בברזיל נהיינו ביחד. אני חושבת שהתהליך של קודם כל להכיר אותו כחבר ורק אז להיות איתו בזוגיות הוביל לכך שיותר סמכתי עליו. פחות חששתי מאיך הוא יהיה כבן זוג ואם הוא יפחד כשישמע את הדברים שיש לי לספר על הילדות שלי. הרגשתי שאין שיפוטיות ומההתחלה הייתי אני".
כשהייתה בת 18, עדן ניגשה למשרד הפנים ושינתה את שם המשפחה לשם הנעורים של אימה, לאחר שהחליטה להוציא את אביה מחייה באופן מוחלט. "אנחנו לא בקשר היום", אמרה והבהירה: "באיזשהו שלב בחיים אחרי שניזוקתי ממנו המון פעמים הבנתי שאני פשוט לא מעוניינת בקשר איתו. זה הגיע ממקום מאוד בוגר שהבין שאם אני ממשיכה להיות איתו בקשר יהיה לי רע ולא רציתי שיהיה לי רע – אכלתי ממנו המון רע. אני יכולה להגיד בפה מלא שאני שמחה על מי שנמצא בחיים שלי ולא כואב לי על מי שלא. אני שלמה עם זה במיליון אחוז".
איפה נראה אותך עוד חמש שנים?
"למה עוד חמש שנים? תראו איפה אני עכשיו. אמנם התחרות נגמרה אבל אני מרגישה שזאת רק תחילת הדרך שלי. לצד סדנאות האפייה שאני מארחת לאנשים שרוצים לחזק את הידע והפרקטיקה שלהם, אני כותבת מתכונים לכל מיני חברות ומתחזקת בשיא האהבה את הבלוג שלי באינסטגרם – שזה הדבר שהכי מרגש אותי בעולם. פתאום העבודה הקשה משתלמת. בעוד שבוע יוצאת לדרך סדנה ראשונה שלי מאז השידור ויש מלא ביקוש, אני כבר צריכה לפרסם תאריכים נוספים. אני מקווה שעוד חמש שנים זה יגדל פי חמש, כי הדרך שלי עם האוכל לא נגמרה, היא רק התחילה".