מאז ומתמיד גל מורן ישראלי, שאפה לשלמות, מעולם לא הייתה עבורה אופציה אחרת. השאיפה הזו, התגלמה במופתיות במנות המרהיבות שהגישה פעם אחר פעם לשופטי "מאסטר שף", ביניהן מנת שורש הסלרי הממולא שזיכתה אותה בסיכת ההצטיינות הנכספת. אבל הערב (שבת) המנה שהגישה לא הספיקה – וגל סיימה את דרכה בתחרות רגעים ספורים לפני הגמר הגדול.
"אמא שלי ערערה אותי, הוציאה אותי מהאיזון שלי", סיפרה גל שהודחה אחרי משימת האימהות, "היא נכנסה לתוך משהו שחוויתי כעולם חיצון והעובדה שהיא הסתכלה עליי מלמעלה במרפסת ערערה את האדמה שעמדתי עליה. הרי מה אנחנו בסוף רוצים? שההורים שלנו יהיו גאים בנו, והפחד שלי לאכזב גרם לי להיכשל. הגשתי מנה שמאוד לא אופיינית לי – לא בנראות ולא בטעם".
זה קורה לטובים ביותר.
"זה קרה בשלב קריטי בתחרות שאת לא יכולה להרשות לעצמך מנה לא טובה, אבל הלחץ הכריע, הציפייה ישבה עליי כמו אבן".
מה עבר לך בראש במהלך המשימה?
"אמא שלי רצתה שאני אכין לה את האוכל שהיא הכי אוהבת, דגים נאים - דבר שאני מכינה כל הזמן. ואז פתאום הוחלף לי הסל ונשארתי עם המחשבה שאני חייבת להכין לאמא. נתקעתי בקונפליקט בין להכין לאמא שלי משהו שהיא רוצה לבין לעשות מנה שתהיה טובה, טעימה ויצירתית. לא ידעתי מה לעשות, הלכתי לאיבוד ועשיתי כל מיני חיבורים שהם לא קשורים, קיבלתי החלטות לא נכונות".
בדיעבד היית עושה משהו אחרת?
"באותו הרגע לא הייתה לי דרך לחזור בי, כשכבר רציתי לעשות משהו אחר לא הייתה לי את האפשרות. הרצתי לעצמי מאז בראש אינסוף מנות אחרות שהייתי מכינה".
במהלך המסע הקולינרי, גל ציינה לא פעם כי להגיע למקום הראשון זו לא אופציה מבחינתה, אלא חובה – והרגעים שאחרי ההדחה היו לא קלים כלל עבורה. "הרצון להיות תמיד הכי טובה הוא קשה", סיפרה, "מנצח יש רק אחד, המקום השני הוא המפסיד הראשון מבחינתי. מעולם לא נשבר לי הלב מגבר, וכנראה שככה שיברון לב מרגיש, אני רואה את זה ככישלון. חשבתי על כל דבר שהכנתי לאחר מכן שהוא לא טוב, ולקח לי זמן לחזור לדבר הזה שאני כל כך אוהבת לעשות, שכל כך מרפא אותי. הסביבה שלי שאוהבת אותי משכה אותי למעלה".
מהרגע הראשון שענדה את סינר "מאסטר שף", גל לא פחדה לספר את סיפורה שכלל לא מעט תחנות, להיפך היא ראתה בכך שליחות והבינה כי היא חייבת זאת לעצמה. אחת מהתחנות הללו התרחשה בגיל ההתבגרות, אז היא גילתה כי היא חולה במחלת כליות כרונית. "הייתי מקבלת טיפול לווריד עם תרופה שנותנים לחולי סרטן", סיפרה בשיחה עם mako, "עברתי תקופה מאוד לא נעימה, נשר לי השיער והדלדל מאוד, והפסיק לי המחזור. הייתי אז בת 14, ואמרו שיכול להיות שתהיה לכך השפעה בעתיד".
איך זה הרגיש לשתף בפורום כזה?
"טבעי כל כך, כי מהרגע שהגעתי ל'מאסטר שף' אמרתי לעצמי שאני לא יכולה להיות מישהו שאני לא, שאני לא יכולה לשחק אותה. הבנתי שאני חייבת לבוא הכי אמיתי שיש כי רק ככה אוציא את האוכל הכי טוב, פשוט לא הייתה לי דרך אחרת. הרי אוכל הוא מכלול של זיכרונות, אנשים ורגשות, לכן הרגשתי שהוא חייב להגיע מהמקום הכי נקי ואמיתי. אני לא בן אדם שיודע להסתיר רגשות".
היית עושה את הדרך הזאת שוב?
"לגמרי, זאת חוויה מטורפת שחישלה אותי מאוד. זאת נקודה בחיים שאני לא אשכח, ואני מחבקת את המסע הזה בשתי ידיים ולוקחת אותו איתי לחיים. אני עכשיו בונה את עצמי כאמא וכאישה ו'מאסטר שף' גרם לי להבין מה אני רוצה לעשות ואיך".
אותה הבנה עליה היא מדברת, הביאה את גל למקום בו היא מחברת בין שתי האהבות הגדולות שלה בחיים: עיצוב ובישול. מעצבת הפנים במקצועה, הבינה כי השילוב בין אסתטיקה ואוכל הוא הנכון עבורה. "אני לא רואה את עצמי עוזבת את עולם העיצוב או את עולם האוכל, לכן זה חייב לבוא ביחד".
איפה נראה אותך עוד חמש שנים?
"עד לא מזמן האוכל היה במקום אחר, גיליתי שאני חייבת להביא אותו לקדמת הבמה. אני רואה את עצמי משלבת בינו לבין עיצוב, עושה חיבור בין השניים. אני בן אדם של הרפתקאות, כל הזמן רוצה להמציא את עצמי, מחפשת איך לנוע, להתקדם ולהמשיך לחוות".