כששובל קטוני היה בן שמונה, הוא גילה את האהבה לאפייה. הוא דיבר על כך לא פעם במהלך התחרות, סיפר על התמיכה של הוריו בתשוקתו, למרות שהיה מדובר בעסק לא זול בכלל. אחרי מספר משימות, בהן לא נגע בעולם שהוא כה אוהב, קטוני החליט שהערב (חמישי) הוא חוזר למקורות. אלא שזה לא הספיק, ודרכו ב"מאסטר שף" הסתיימה.
"לא הופתעתי מההדחה, זה קינוח שלא יצא כמו שצריך", סיפר קטוני שבחר להכין לשופטים מנת אגסים צלויים עם קציפת רום בהשראת מתכונה של רות סירקיס והוסיף: "נתתי את כל כולי, והגיע הזמן להמשיך הלאה. אני מאוד שמח על הדרך שעברתי, היא גרמה לי ללמוד על עצמי, והעבירה אותי תהליך. זאת נראה לי התקופה שהכי התפתחתי בה, התבשלתי עם עצמי".
במהלך מסעו הקולינרי, קטוני סיפר כי עוד מילדות, הוא מצא עניין בדברים המורכבים שבחיים, ועל כך הוא העיד גם במהלך השיחה. "אני מאוד מאמין בפרטים הקטנים, בבישול שיש בו מחשבה, עומק ותכנון", סיפר, "באודישן הבאתי את עצמי, תכננתי ויצרתי משהו שיש בו הומור, טעם ומורכבות. גם במהלך המשימות, היה לי חשוב להביא את עצמי, להכין מנות לא סטנדרטיות אשר באות לחדש משהו – גם אם מבחינתי זה אומר לקחת החלטות יותר מסוכנות או להתנסות במשהו שלא ניסיתי".
אתה מרגיש שזה משהו שמייצג אותך גם בחיים האישיים?
"בטח, כמעט קעקעתי על עצמי שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים. תמיד הדברים המורכבים יותר סקרנו אותי. נפתחתי לעולם של הבישול ממקום של עומק, של להבין איך משהו קורה – גם אם זה לקח חמישה ימים של עבודה".
אתה תמשיך לבשל?
"הבנתי מ'מאסטר שף' שאני רוצה להגדיל את הארוחות שאני עושה, ולארגן ארוחות חווייתיות, שכבר התחלתי לעשות אותן. איגדתי צוות של עשרה אנשים מעולמות של אמנות, עיצוב, סאונד ותאורה. מבחינתי אוכל הוא אחד מתוך שלושה דברים שאני אוהב: סאונד, ויזואליה ואוכל. הבנתי שאני רוצה לשלב את שלושתם ולייצר חוויה שתחזק אחד את השני".
הקרובים שלך תמכו בך במסע?
"מאוד, אבא שלי התהלך כמו טווס. אורי בן הזוג שלי עשה כל כך הרבה עבורי, שהייתי כל פעם בהלם. ברמה שבאודישן שכחתי איזו שקית והוא נסע הלך חזור מתל אביב לירושלים כדי להביא לי אותה. באותה נסיעה המפתח נשבר לו, וכל הדברים שיכלו לקרות קרו – אבל הוא הצליח להגיע עם השקית".
בן הזוג שלך גם מבשל?
"תוך כדי התקופה הזאת הוא ניסה מלא מתכונים, הוא מאוד מסתקרן".
אז איפה נראה אותך עוד חמש שנים?
"אני אמשיך עם הארוחות, יש לי תקווה שזה יגדל ואני אוכל להגשים את זה. הדבר שהכי מרגש אותי זה לגרום לאנשים להרגיש".