כשעומר שיש בחר להגיש לשופטים באודישן שלו ל"מאסטר שף" מנת צ'יקן קייב, היו כאלו שהיו מופתעים מהבחירה. אבל הביצוע היה כל כך עדין ומתוחכם, שהיה ברור שמדובר באיש עם ידי זהב. מאז הוא נשאר על אותו קו, הרשים פעם אחר פעם את השופטים עם מנות אסתטיות ויצירתיות להפליא, אך הערב (שלישי) זה לא הספיק – ודרכו בתחרות הסתיימה רגע לפני הגמר הגדול.
"הרגשתי שאני יכול לעשות את המשימה הזאת, אני גם אוהב את המשחק של לגלות אילו מרכיבים יש בתוך המנה", אמר שיש רגע אחרי ההדחה והסביר מה לדעתו קרה במשימת המישלן, "היו כשלים ממש קטנים במנה, אבל זה שלב שכולם מאוד טובים בו – ואתה יכול ללכת הביתה בגלל המעידה הכי קטנה".
היית עושה משהו שונה בדיעבד?
"זאת משימה מאוד מוגדרת, ונתתי אינטרפרטציה מאוד קרובה למקור".
שיש התחיל את העונה בסערה עם מנת הצ'יקן קייב שבחר להגיש באודישן שלו לתחרות. השף ישראל אהרוני, אפילו הגדיר את הצ'יפס שהכין כטוב ביותר שאכל במהלך שנותיו ב"מאסטר שף". "המוח מאחורי המנות של האודישנים הוא אשתי – זה היה שיתוף פעולה בינינו", סיפר, "אמרנו שנלך על מנה שמתאימה לאודישן, אבל לא טיפוסית. זה לא שניצל רגיל, יש את אלמנט ההפתעה, זאת מנה שאפשר לקחת אותה למקומות מאוד גבוהים, היא נעשתה עם הרבה טכניקה".
במהלך ההכנות של המנה איתה הוא יצא למסע הקולינרי של חייו, שיש סיפר על החלטתו להפוך לאב במשרה מלאה. הוא עשה זאת כדי להעניק במה לגברים החולמים להיות בבית ולגדל את ילדיהם. "אני מגיע מענף התיירות, וזה ענף שנכנס להקפאה עמוקה בקורונה", סיפר והסביר כי באותה נקודת זמן נולד לו ולזוגתו ילד שלישי והשניים ניצבו בפני החלטה, "שאלנו את עצמנו מה נעשה, אם נביא מטפלת. אבל אז אמרתי שאני רוצה להגשים חלום ולהישאר איתו בבית. זה קול שרציתי להשמיע, להראות שיש גברים שרוצים להיות יותר בבית עם הילדים שלה, שזה מותר. אפשר לשבור את הסטיגמה הזאת".
"אני חושב שזה משהו שטבוע בתרבות שלנו, כמו שהרבה דברים אחרים טבועים בנו", המשיך והסביר כי הגיע הזמן לשנות את התפיסה מהיסודות ולהבין שמדובר ברצון לגיטימי, "מותר לכולם לעשות הכל, גם נשים הופכות להיות קרייריסטיות. אם יש לכם חלומות כאלה – אז תגשימו אותם".
איך אנשים הגיבו לשיתוף שלך?
"קיבלתי תגובות מאוד נרגשות, אנשים מאוד התרגשו לשמוע את זה. כי זה לא משהו שהיה אילוץ עבורי, אלא חלום. אנשים גם התרגשו לשמוע אותי, כי אני לא אחד שמדבר הרבה, ודווקא מול המצלמה זה נפתח".
הילדים אוהבים לבשל איתך?
"הם מאוד אוהבים להצטרף אליי, גם אשתי בעניין של המטבח. האהבה שלי לאוכל התגברה מאוד מאז שאני מכיר אותה, היא הגיעה מבית בו אוכל מאוד נוכח. לפעמים אנחנו מבשלים ביחד, קורה בינינו דואט שבאופן מפתיע מצליח. אוכל זה נושא שמאוד קיים במשפחה שלנו".
אשתך גרמה לך להתאהב במטבח הארגנטינאי?
"כן, אני לא הכרתי אותו לפני כן. כשאביה עוד היה בחיים, הוא היה מבשל מדי שישי, זאת תמיד הייתה חגיגה. עד היום זאת חגיגה, רק שהוא לא איתנו".
בין הדברים הרבים ששיש למד מאביה של אשתו, היה כיצד להכין אמפנדס. "האמפנדס זה מתכון שלו – אנחנו המשכנו אותו והקמנו עסק קטן", אמר וסיפר על העסק שהקים, "יודעים בשכונה שאוכל זה קטע אצלנו, והחלטנו לעשות את זה. כעבור שבוע מכרתי כמה קופסאות ואחרי שבועיים כבר הייתה קבוצת וואטסאפ של לקוחות. מפה לשם היא גדלה, והיום יש בה 140 אנשים, ועוד אחת עם 50 אנשים".
היית יוצא למסע הזה שוב?
"הייתי עושה את זה שוב ובענק, מתחיל את הכל מההתחלה".
ואיפה נראה אותך עוד חמש שנים?
"אני מאוד רוצה לגדול עם מה שהתחלתי פה - ולהמשיך להנות מלהתעסק באוכל".