רגע האמת הגיע: במשך חודשים, חברי נבחרת העשור של "מאסטר שף" (חצי הגמר במוצ"ש, אחרי החדשות, קשת 12) בישלו אינספור מנות מרהיבות, למדו טכניקות חדשות, החכימו והתאמנו לקראת החלום הגדול. עכשיו, כשהוא נמצא במרחק נגיעה, הם יעמדו מחר בפני משימה שבמהלכה כל אחד מהם יצטרך להוכיח - למה מגיע לו להיות חלק משלישיית הגמר.
רגע לפני שחמשת המתמודדים הנותרים, יביטו ימינה ושמאלה על אלו שעברו איתם את המסע הקולינרי של חייהם, ויצאו לקרב על הכרטיס לגמר, קרב שבמהלכו שניים ילכו הביתה, חזרנו אחורה ובדקנו עם אילו כלים ותובנות ניקח מהעונת העשור.
אפשר להכין גלידה ביתית בלי מכונה, ולא קפצנו מעל הפופיק
מאז ומתמיד חלמנו על גלידה ביתית, אבל לא הייתה לנו מכונה להכין אותה. למזלנו משה קונס, הגיש בטעימה העיוורת שלו גלידת קארי מיוחדת, בשיטה מיוחדת שדורשת פחות מ-10 דקות עבודה. מסתבר, כי בעזרת שתי שקיות, קרח, מלח גס וקצת שרירים - תקבלו קינוח קר מושלם.
שורש סלרי ממולא זה אסתטי, אפילו מאוד
דה בסט אוף דה בסט: חמשת המצטיינים של העונה, הלוא הם עומר שיש, שני בן שימול, ג'יזל שרה ללוש, גל מורן ישראל והלל גרדי, יצאו לקרב על סיכת ההצטיינות הנכספת מכולן. כל אחד מהם הכין מנה מרהיבה, כזו שגרמה לבלוטות הריר שלנו לעבוד שעות נוספות, אבל שורש הסלרי המגולגל של גל מורן ישראלי גנב את ההצגה. "זאת הייתה מנה יפהפייה וטעימה", אמרה רותי ברודו בזמן שהעניקה לגל את הסיכה והיא מנגד הגיבה: "התחלתי את המשימה כשאני לא יודעת מה אני הולכת לעשות, וסיימתי אותה כשאני מרוצה עד השמיים". למדנו מגל מורן ישראלי שני דברים: ללמוד ולהמציא את עצמנו תוך כדי תנועה, גם אם אין כיוון ברור. והדבר השני? ששורש סלרי יכול להיראות מדהים, אפילו מאוד.
תצאו מחוץ לממולא
באותה משימה, ג'יזל שרה ללוש, הכינה עלי מנגולד ממולאים, וגלגלה אותם בצורה שמעולם לא ראינו קודם לכן. "היא עושה אותם בצורת פרחים". אמר אלעד אלזרה שהביט בה מהמרפסת במהלך ההכנות, "היא אלופת המגולגלים, אי אפשר לעמוד לידה". "ספירלות שמונחות אחת על גבי השנייה, הספירלה זו תנועה שנותנת טעם", הגדיר השף אייל שני את המנה. אין תחליף לממולא טוב, במיוחד לכזה שיצא מחוץ לגבולותיו - וזו נקודה למחשבה.
75 שניות, זה כל מה שאתם צריכים
עוד לפני שמשימת טאבון יצאה לדרך, השופטים תפסו את השף אייל שני מכין פיצה בטאבון. במהלך ההכנות הוא חשף את הסוד לפיצה מושלמת. "אני עושה משהו שלא יאומן", אמר שני, "אין דבר שמבטא טאבון יותר מפיצה. אני צריך לתת לכל ה'בועיות' לעלות. הנאפוליטנים אומרים שאסור לפיצה להיות מ-75 שניות בתוך הטאבון. אם זה לא 75 שניות זה ב'סגנון' פיצה".
סוזט? אנחנו יודעים מי את
בזמן שדוד כהן, ניסה להרכיב מנה מהשאריות שנותרו על העמדה שלו, הוא העלה כי הוא לא יודע מי זאת "סוזט" שעל שמה קרוי אחד הקינוחים הפופולריים - "קרפ סוזט". מפה לשם, יצאנו לבדוק וגילינו כי אי שם בשנת 1895, עוזר טבח צרפתי בשם הנרי שרפנטייה, הכין לאדוארד השביעי קרפ ברוטב תפוזים המוגש לוהט. עם זאת הארוחה התארכה, ושרפנטייה שניסה להבין איך לחמם את הקינוח מבלי לפגוע בטעמו, שפך בטעות ליקר תפוזים אלכוהולי והחליט להגיש את המנה. כמובן שהיא מצאה חן מאוד בעיני המלך, והוא החליט כי הקינוח יקרא על שמה של הנסיכה אשר ישבה בשולחן - סוזאן. שנים קדימה, "סוזאן" הפך ל"סוזט" - והקרפ הפך לאחד הקינוחים הפופולריים.
זה לא חטא למלא עגבניות - בעגבניות
רות סירקיס, האישה והאגדה הגיעה וחברי נבחרת העשור של "מאסטר שף" בישלו גרסה למתכונים הקלאסיים מספר המתכונים שלה "מהמטבח באהבה". הלל גרדי בחר להכין עגבניות ממולאות בעגבניות, מה שגרם לו לרגע לתהות האם אייל שני יכעס עליו. עם זאת, הוא החליט ללכת עם ליבו והכין את המנה המדוברת. "אני רוצה לעשות משהו שמפאר את חומרי הגלם", אמר במהלך ההכנות, "אני אערבב עגבנייה עם עגבנייה, בואו נראה - עגבנייה יכולה להיות מושלמת יותר מכל הפלצנות של העולם". בסופו של דבר, יצאה לגרדי מנה צבעונית, משמחת, אך קצת מחוצפת. גם אם אתם מרגישים שהרעיון יכול להיות לא חף מבעיות, תזכרו כי תמיד המנות הכי טובות - הן אלו שהיו קצת חצופות.
קוסקוס במיקרו זה ה-דבר
הקרב על הקוסקוס: בחלקה השני של משימת האימהות האמוציונלית, שני בן שימול, הכינה קוסקוס מסורתי שעורר בה זיכרונות מבית סבתא. מי שעוד בחרה להכין את קוסקוס, הייתה סיוון בריק חן, אבל במיקרו. "זה קוסקוס עבודת יד", אמרה בריק חן במהלכות ההכנות, "פשוט ומהר - זה קוסקוס טעים". מפה לשם, מצאנו את עצמנו מכינים קוסקוס במיקרו.
בן גוריון הוא גם דג - ויש לו כנפיים
אתגר חומרי הגלם הנדירים יצא לדרך, ויניב שחר ועומר שיש צוותו לשף המוביל, תומר טל, אשר הסביר להם כי הם עומדים לעבוד עם דג עונתי, ורסטילי, בשם בן-גוריון. כשהשניים ראו את חומר הגלם, הם הופתעו לגלות כי מדובר בדג גדול ממדים, אפילו מאוד. עם זאת, יניב שחר ניתב את חומר הגלם המופלא למנה מבריקה, איתה הוא הוכתר כמצטיין של הערב. גם אם אתם לא מכירים את חומר הגלם, תלמדו אותו תוך כדי עבודה, את היתרונות והחסרונות שלו.
גולפר זה לא שם של דמות מהארי פוטר
באתגר המדובר, ג'יזל שרה ללוש ושני בן שימול, צוותו לשף המדובר הלל תווקולי שהביא איתו תבלין מיוחד בשם גולפר והסביר: "מדובר בתבלין שמאוד אופייני לאזור של צפון איראן, הטעמים שלו הם טיפה מרירים - ואפשר לעשות איתו המון דברים". לפעמים תצטרכו לעזוב את אזור הנוחות שלכם, ולהכיר טעמים חדשים, שיפתחו וישדרגו את יכולות הבישול שלכם.
מפרום שורש סלרי, וכל מילה נוספת מיותרת
מספר ביסים, זה מה שנדרש משופטי "מאסטר שף" להכריז על שני בן שימול כמלכת המפרום. "זאת מנה מטורפת", אמרה רותי ברודו ומיכל אנסקי החמיאה ובענק: "אם לעשות מתכון אחד העונה, זה את שלך - מלכת המפרומות". באותה משימה, בן שימול הבריקה, והכינה מפרום שורש סלרי שייזכר לדורות. ואנחנו? התחלנו לשנן אותו בעל פה, אין אופציה אחרת.
בצק עלים ב-40 דקות? זאת לא פיקציה
בזמן שהכינה את טארט טאטן גראטן איתו צלחה את משימת תפוח האדמה, סיוון בריק חן, סיפרה כי היא מכירה פטנט לא פחות מהיסטרי לבצק עלים ב-40 דקות של עבודה. "אני עושה בצק עלים מהיר, יש שיטה דרכה עושים את הדפדוף אבל בצורה מהירה", אמרה בריק חן במהלך ההכנות והבהירה: "בדרך כלל צריך מלא שלבים". בינינו? אין על קיצורי דרך.