חציל הוא ירק שאני אוהבת בכל צורה. מטוגן או מבושל – תמיד הוא שומר על רכות ועל טעם משובח. מאייל שני למדתי שצריך גם "לדבר וללטף את החציל", והיום אני הולכת ליישם את זה במוסקה.
תנו לחצילים יחס חם, ותקבלו מוסקה מדהימה | צילום: סמדר וקניןמוסקה
המצרכים:
2 חצילים יפים
מלח גס
300 גרם בשר טחון
חצי בצל
1 תפוח אדמה
1/2 חבילה כוסברה
1/2 חבילה פטרוזיליה
קמח
2 ביצים
שמן לטיגון עמוק
1 פלפל חריף (למי שאוהב)
שיניים מ-1/2 ראש שום
לרוטב:
חצי בצל
2 עגבניות
2 כפות רסק עגבניות
תבלינים:
פלפל שחור
מלח
כורכום
פפריקה מתוקה
פלפל לבן
1 כפית סוכר
מרק עוף
אופן ההכנה:
1. פורסים את החצילים לפרוסות, ואז חותכים פתח בכל פרוסה, לא עד הסוף, כך שייווצר מעין פה של ברווז. מפזרים מלח גס ומניחים בצד. שומרים בצד את הקצוות של החצילים.
2. שמים את הבשר בקערה. מגרדים את תפוח האדמה וחצי הבצל פנימה בפומפייה דקה, קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה ומוסיפים לתערובת. מתבלים בפלפל שחור, מלח ומעט כורכום, מוסיפים 2 כפות מים, מערבבים ומניחים בצד, שהטעמים יתמזגו בתערובת בשר הטחון.
דמיינו שהחציל הוא פה של ברווז | צילום: סמדר וקנין3. ממלאים את החצילים שפרסנו בתערובת הבשר, טובלים בקמח ולאחר מכן בביצה ומטגנים משני הצדדים. מוציאים ושמים בתבנית. חותכים את קצוות החציל ששמרנו בצד לרצועות ומסדרים בין החצילים המטוגנים. פורסים את הפלפל החריף והשום ומסדרים למעלה.
מטגנים את החצילים הממולאים | צילום: סמדר וקנין ומסדרים בתבנית | צילום: סמדר וקנין4. מתחילים להכין את הרוטב: קוצצים את החצי השני של הבצל ומטגנים טוב טוב. מגרדים בפומפייה את העגבניות, ומוסיפים לבצל. מוסיפים את כפית הסוכר, רסק העגבניות, אבקת המרק, הפלפל והפפריקה. מוסיפים כוס מים רותחים, מערבבים ומוסיפים מלח אם חסר.
5. שופכים את הרוטב על החצילים שבתבנית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות. כעבור 45 דקות מורידים את נייר האלומיניום ומחזירים את התבנית לעוד 10-15 דקות, עד שהשכבה העליונה נהיית קריספית.
זהו, לתנור. המוסקה לפני האפייה | צילום: סמדר וקנין• הערה: את אותו מתכון אפשר להכין גם במילוי גבינות: מטגנים את פרוסות החציל, שמים בתבנית, מפזרים גבינות ועוד שכבת חצילים, שופכים את הרוטב ואופים ב-180 מעלות 20-25 דקות.