|
מתכוני מאסטר שף – עכשיו הספר
על השיש במטבח שלי תמיד תמצאו שתי צנצנות - אחת עם לימון כבוש שאני מכינה לבד ואחת עם פלפלים מוחמצים. כשהפלפלים נגמרים תמיד אני קצת מצטערת, לא בגלל שעכשיו צריך להכין עוד אלא כי כל כך כיף לראות את הצבעוניות הזאת במטבח, שזה עושה טוב בלב.
בפלפלים שאני מחמיצה אני משתמשת אחר כך להמון תבשילים - זה גם מקפיץ את המנה בטעם וגם מוסיף לה המון יופי. כשאני מבשלת עוף עם תפוחי אדמה אני מוסיפה רצועות פלפלים, כשאני מכינה ארוחה חלבית אני תמיד שמה ליד הגבינה הבולגרית כמה חתיכות, כשאני אופה פוקצ'ות אני שמה מהם למעלה - בקיצור, אין על המתכון הזה. אז קבלו אותו, המתכון הכי קל וגם הכי טעים לחמוצים מפלפלים בשלל צבעים.
פלפלים צבעוניים בתחמיץ. כל כך יפה על השיש | צילום: istockphotoפלפלים חמוצים
המרכיבים:
2 וחצי קילו פלפלים בכל הצבעים
1 ליטר מים
כף וחצי מלח
שלושת-רבעי כוס סוכר
שלושת-רבעי כוס שמן
1 כוס חומץ תפוחים (אפשר גם רגיל)
עלה סלרי
פלפל אנגלי
3 שיני שום
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר את המים, החומץ, השמן, המלח, עלה הסלרי והפלפל האנגלי והסוכר ומביאים לרתיחה.
2. חותכים את הפלפלים לרצועות עבות ומוסיפים לסיר. נותנים רתיחה של 4 דקות.
3. פורסים את שיני השום, ומוסיפים לקראת סוף הרתיחה.
4. מכבים את האש, מניחים להצטנן ומעבירים לצנצנת אטומה. מחזיק חודשים במקרר.