לפני כמה ימים שאלנו בפייסבוק איזה מתכון תרצו לראות במדור השבוע, וקיבלנו המון תשובות – מתוק, מלוח, רק לא מתוק, רק לא מלוח, ועוד ועוד. בין כל הבקשות בלטו כמה לעוגת שוקולד, ועדיף חמה, עם גלידה וקצפת. אז זה מה שתקבלו היום.
אין ספק, העוגה הזאת היא מושחתת במיוחד, וממש לא מתאימה לשומרי דיאטה – אבל תאמינו לי, היא שווה כל קלוריה. היא גם מסתדרת טוב עם זה שבדיוק חזרתי משווייץ, והבאתי המון שוקולד איכותי וטעים. במתכון הזה זה חשוב במיוחד – צריך להשתמש בשוקולד טוב, עם לפחות 50 אחוז מוצקי קקאו, ועדיף 70.
ואם כבר מדברים על חומרי גלם: אני מקבלת המון שאלות על החלפת מרכיבים במתכון. אני משתדלת לכתוב מה אפשר להחליף במה, למשל חמאה במרגרינה, או סוכר לבן בסוכר חום, אבל חשוב שתדעו שאפייה היא מדע הרבה יותר מדויק מבישול, ולא תמיד אפשר להחליף מרכיבים אחד בשני. לרוב השינויים האלה גם לא באמת מיטיבים עם המתכון. אז אם בא לכם לעשות ניסיונות – בכיף, אבל אני לא יכולה להיות ערבה לתוצאה. למי שבכל זאת מנסה, אני אשמח לשמוע איך יצא.
במתכון של היום לא הייתי ממליצה לשנות כלום. אפילו לא להחליף את החמאה במרגרינה, כי העוגה גם ככה חלבית בגלל החלב. אם אתם ממש מתעקשים על גרסת פרווה החליפו את החמאה במרגרינה ואת החלב בחלב סויה, אבל כאמור – התוצאה לא באחריותי. מה לעשות שהעוגה הזאת נועדה להיות חלבית.
עוגת שוקולד
המצרכים:
400 גרם קמח (3 כוסות ועוד 3 כפות)
250 גרם חמאה
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
1 שקית סוכר וניל
4 ביצים, מופרדות
250 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל חלב
1 שקית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה (או שמנת פרווה)
250 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממיסים את החמאה ומערבבים במיקסר עם הסוכר, סוכר הווניל והחלמונים.
3. ממיסים את השוקולד בבן מארי (סיר עם מים חמים ובתוכו סיר יותר קטן, שבו נמצא השוקולד) – חשוב שהמים לא יבואו במגע עם השוקולד.
4. מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החמאה, החלמונים והסוכר.
5. מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת השוקולד אותם ואת החלב לסירוגין (קצת קמח, קצת חלב וחוזר חלילה).
6. מקציפים את החלבונים עם קמצוץ מלח עד לקבלת קצף יציב, ומקפלים בעדינות לתוך התערובת.
7. מעבירים לתבנית קפיץ 24 ס"מ משומנת היטב (אני גם מרפדת את התחתית בנייר אפייה).
8. אופים בתנור החם 50-60 דקות. נועצים קיסם, ואם הוא יוצא יבש – העוגה מוכנה.
9. מכינים את ציפוי השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות, ומניחים בקערה. מחממים בסיר את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה, שופכים על השוקולד ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.
10. לאחר שהעוגה התקררה הופכים אותה כך שהצד השטוח מופנה כלפי מעלה, ומניחים על רשת. מתחת לרשת מציבים תבנית אפייה או קערה יותר גדולה מהעוגה. אני ממליצה לרפד את התבנית בנייר אפייה, כדי שהשוקולד הנוזל לא ילכלך אותה. דוקרים את העוגה בעזרת מסרגה או שיפוד עץ כ-40 פעם, ומצפים בגאנאש שהכנו. מוודאים שהשוקולד מכסה גם את צדי העוגה. כשהציפוי מתקשה מעט (הוא לא מתקשה לגמרי) מעבירים לצלחת הגשה.
11. מגישים עם קצפת, גלידת וניל או גם וגם.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שוקולד