ממרחים מתוקים הם תמיד בעיה: מה לתת לילדים? כמה להרשות להם? של איזו חברה לקנות? כן או לא שוקולד? כן או לא חרובים? בקיצור, השאלות רבות והאפשרויות בלתי מוגבלות. אני ממליצה תמיד לערבב טחינה (משמשום מלא) עם דבש או סילאן, מה שיוצר ממרח חלבה בריא וטעים להפליא. בכל מקרה, מה שאני יכולה להמליץ לכם בוודאות זה שאת הממרח - יהיה אשר יהיה - תכינו בבית. ככה תדעו בדיוק מה רמת הבריאות שלו וכמה תרצו שהילד שלכם יאכל ממנו. אז קבלו עוד שני ממרחים מתוקים מעולים שמכינים לבד: שוקולד ותמרים.

פרוסות עם ממרחים מתוקים ובריאים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פרוסה עם שוקולד ופרוסה עם ממרח תמרים. והכל ביתי ובריא! | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

ממרח שוקולד ביתי

המרכיבים:
1/2 כוס אבקת קקאו (לא ממותקת) או אבקת חרובים
1/2 כוס סילאן (חשוב מאוד: ללא תוספת סוכר)
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן קוקוס (עדיף), או חמאה (אפשר גם שמן קנולה, אבל אז המרקם ייפגם)
2 כפות חלב עזים, או חלב קוקוס או חלב שקדים

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר קטן את הקקאו, הסילאן, הווניל והשמן ובוחשים על אש בינונית רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

2. מסירים מהאש, מוסיפים את החלב ומערבבים היטב.

3. מצננים ומעבירים למקרר.

* הממרח יישמר במקרר למשך כשבוע.

ממרח תמרים ביתי

המרכיבים:
150 גרם תמרים מסוג מג'הול
1/2 כוס סילאן
1 כף שמן קוקוס או קנולה

אופן ההכנה:

1. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.

2. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר. הממרח יישמר לתקופה ארוכה (וסביר שיחוסל הרבה קודם).

* שימו לב, הממרח מאוד מתוק. מומלץ לשלב אותו עם גבינה לבנה, ממרח שקדייה או טחינה משומשום מלא.

ממרחים מתוקים ובריאים - במעבד המזון (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ממרח התמרים. טוחנים, ומוכן | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

יש לכם שאלות לתזונאית של תנובה?

>> בפעם שעברה הכנו מרק עשיר עם חומוס ומנגולד