ארוחת הצהריים צריכה להיות הארוחה העיקרית של היום וטמונה בה הזדמנות להשיג רכיבים תזונתיים חשובים כגון ברזל ואבץ השונים מאילו שמושגים מארוחות בוקר וערב קרות וחלביות.
על הארוחה להכיל את כל אבות המזון, להיות מגוונת מספיק ומומלץ כמובן שתהיה חמה.
טיפ: לא יודעים כמה לשים מכל רכיב מזון? חלקו את הצלחת באופן דמיוני לשלוש והניחו בכל שליש - מנה חלבונית (בשר, עוף או דג), תוספת פחמימתית (עדיף דגנים מלאים כגון אורז מלא או קטניות) ובשליש הנותר ירקות בשלל צבעים.
המלצות למתכונים טעימים ובריאים:
פסטה פרפרים ברוטב בולונז וירקות